Igralke Teleing Pomurja so v sklopu priprav odigrale izredno zahteven turnir v Budimpešti, kjer so se prikazale v odlični luči. V finalu turnirja so ugnale domači Ferencvaros ter s tem postale zmagovalke turnirja.


Skupinski del turnirja je Pomurkam dodelil romunske vice prvakinje ASU Tagru Mures in ekipo ekipo Koka KSK-FTC II. Z obema nasprotnikoma so varovanke Bojana Jančarja opravile z odliko, saj so Romunke premagale z visokih 5:0, kasneje pa še Madžarke s 4:0. V obeh srečanjih so Pomurke odigrale tekmo na visokem nivoju in nasprotnicam niso dopuščale nobenih večjih in nevarnih akcij zato lahko z zagotovostjo trdimo, da so se povsem zasluženo uvrstile v finale Womens Soccer Cup 2015.

Včeraj pa je ob 11.30 uri čakalo Pomurje še izredno zahtevno finalno srečanje z novopečenim madžarskim prvakom Ferencvarosom. Po rednem delu je rezultat na semaforji kazal 1:1, za Teleing Pomurje je edini zadetek v rednem delu dosegla Manja Rogan. Sledila je prava napetost in streljanje enajstmetrovk. Pri streljanju iz bele točke so za Pomurje zadele Čonč, Boškan, Rogan in prva strelka turnirja Monika Conjar. S tem so si “žuto-plave” zagotovile prvo mesto na turnirju, s seboj pa so odnesle še dve dodatni lovoriki. Kot smo že omenili je bila Monika Conjar izbrana za najboljšo strelko turnirja, Liljana Garijan pa z enim prejetim zadetkom najboljša vratarka Women’s Soccer Cupa 2015.

SKUPINSKI DEL

ŽNK TELEING Pomurje Beltinci : Tagru Mures 5:0 (2:0)
Monika Conjar (3), Biljana Bradić (1), Špela Kolbl (1)

ŽNK TELEING Pomurje Beltinci : KOKA KSK-FTC II. 4:0 (1:0)
Tjaša Tibaut (2), Biljana Bradić (1), Monika Conjar (1)

FINALE

FERENCVAROS : ŽNK TELEING Pomurje Beltinci 1:1 (1:1)
Manja Rogan (1)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…