Danes, ob 16. uri, se bosta v finalnem obračunu pokalnega tekmovanja pomerili ekipi Teleing Pomurja in Rudarja Škale. Ekipi se bosta v finalu Pokala Slovenije pomerili že četrtič zapored in prav Pomurke bi lahko z morebitno četrto zaporedno lovoriko porušile rekord Krke.


Velenjčanke so svojo pokalno pot začele že v prvem krogu in sicer v Ajdovščini. Ajdovke na domačem terenu niso uspele parirati razigranim Velenjčankam, ki so domačo ekipo premagale kar z 0:20. Kasneje je sledil izjemno težak polfinalni dvoboj proti Radomljankam, ki so jih Velenjčanke v gosteh premagale s pičlih 0:2 in se tako obenem maščevale za poraz na začetku sezone. Velenjska ekipa je v primerjavi z lanskoletno zasedbo precej spremenjena, med drugim bo v vratih stala izkušena Jadranka Zilić. V zimskem prestopnem roku so se Velenjčanke še dodatno okrepile z bosansko reprezentantko Amelo Fetahović in Majo Jevtić, ki absolutno predstavljata veliki okrepitvi. Velenjčanke ekipo Pomurja izjemno dobro poznajo, zato smo lahko tudi v nedeljo, v prvenstveni tekmi z Mariborom, videli nekatere taktične zamisli trenerja Dušana Uršnika. Vsekakor bo zanimivo videti, kakšno postavo bo trener Uršnik poslal na zelenico koprske Bonifike, saj v zadnjem krogu zaradi poškodb nista igrali Marijana Jevtić in Moira Murić.

Lani so se pokalnega naslova še tretjič zapored veselile Pomurke. (Foto: Jure Banfi)
Lani so se pokalnega naslova še tretjič zapored veselile Pomurke. (Foto: Jure Banfi)

Pomurke so svojo pokalno pot pričele šele v drugem krogu oziroma v polfinalu. Žreb je Pomurkam določil Mariborčanke, ki so jih Beltinčanke ugnale z 0:6 in se tako še četrtič zapored uvrstile v finale. Tudi Pomurje bo, tako kot Velenjčanke, v primerjavi z lansko sezono nastopilo v povsem prenovljeni zasedbi. Med zimskim prestopnim rokom je iz Pomurja odšla odlična Mateja Zver, Tanja Vrabel in Staša Špur sta se posvetili sodniški karieri, Jasmina Zelko je končala kariero, zamenjala pa se je tudi tujska legija. Kljub odhodom so v Pomurju poskrbeli za enakovredne zamenjave, predvsem srbska napadalka Biljana Bradić kaže izjemne predstave in je v odlični strelski formi, zato bo tudi ena izmed največjih nevarnosti za velenjska vrata. Čeprav so Pomurke v nedeljo Pomurke v dokaj okrnjeni zasedbi, manjkale so Manja Rogan, Andreja Nikl, Helenna Hercigonja Moulton in Nina Marič, pa bodo danes v taboru Pomurja lahko računali na vse igralke. V Beltincih računajo na novo pokalno lovoriko, s katero bi, kot smo že zapisali, porušile rekord Krke, ki je v finalih med leti 2008 in 2010 slavila trikrat zapored.

Srečanje bo vsekakor razburljivo in napeto. Velenjčanke že imajo izkušnje z igranjem tako zahtevnih tekem, vprašanje je le, če bodo lahko ostale zbrane vseh 90 minut. Pomurke so, kljub odhodom nekaterih ključnih igralk med zimskim prestopnim rokom, favorit, a bi znalo biti sila zanimivo. Predvsem uvodne minute srečanja bodo ključne in prav vsaka napaka bo verjetno kaznovana, zato bosta ekipi morali prikazati še dodatno moč in znanje. Bodo Velenjčanke prekinile niz treh zaporednih pokalnih naslovov Pomurk ali bodo slednje podrle rekord in slavile še četrtič zapored?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …