Za slovenskimi prvoligaši je že dober mesec dni priprav, že kmalu pa bodo moškim kolegom na nogometne zelenice sledile tudi nogometašice. Igralke Pomurja, ki branijo naslov državnih in pokalnih prvakinj, za zdaj trenirajo še v dvorani, ki pa jo bodo kmalu zamenjale za zunanje površine.


Beltinčanke bodo spomladi lovile zaostanek treh točk za vodilno Olimpijo. Glede na zgodovino in jesenski del prvenstva gre pričakovati, da bosta o naslovu letošnjega prvaka odločali prav medsebojni tekmi Pomurja in Olimpije, prva bo na sporedu že v tretjem spomladanskem krogu. Pomurke bodo v primerjavi z jesenjo v nadaljevanje prvenstva krenile brez Andreje Nikl, ki se je po zadnji lanski tekmi, ko so rumeno-modre napolnile mrežo Ajdovščine, poslovila od Pomurja ter sester Lucije in Eveline Kos, ki bosta, kot smo že napovedali, nogometno pot nadaljevali v Olimpiji.

Ljubljančankam se bosta pridružili tudi sestri Čubrilo, nove moči pa je v Srbiji našel tudi beltinski direktor Štefan Kozic. V Beltince se po naših informacijah namreč vrača Bibi Bradić, ki je v dresu Pomurja že polnila mreže nasprotnic. 25-letna napadalka je leta 2015 za Pomurje odigrala 23 tekem in zabila kar 41 zadetkov, srbska reprezentantka pa je nazadnje igrala za romunski Tirgu Mures.

Bradićeva ne bo edina Srbkinja v zasedbi trenerke Nuše Ladinek, zadnja vrsta Beltinčank bo namreč močnejša za Nikoleto Nikolić. 25-letnica se lahko prav tako pohvali z reprezentančnim statusom, po igranju za kazahstanski Kazygurt je bila članica poljskih prvakinj, Medyk Konina, nazadnje pa je slačilnico delila prav z Bradićevo. Igralki sta se danes že odpravili proti Sloveniji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

NLB mladim Radomljankam omogočila druženje z reprezentanti Slovenije

Mlade igralke Ženskega nogometnega kluba Radomlje so se v torek odzvale povabilu Nove Ljub…