Pri ŽNK Pomurje pred avgustovskim kvalifikacijskim turnirjem za nastop v Ligi prvakinj nadaljujejo s krepitvijo svojih vrst. Potem ko so v taboru državnih prvakinj v torkovih večernih urah kot prvo novinko predstavili čilensko branilko Valentino Lefort, so dan kasneje predstavili še novo vratarko.


Beltinško mrežo bo v novi sezoni branila Ljiljana Gardijan, ki se med Pomurke seli iz vrst petkratdnih srbskih državnih prvakinj, Spartaka iz Subotice. Po mnenju mnogih najboljša srbska vratarka, je v zaključku minulega leta pa je precej prahu dvignila z izjavo, da je zdaj že bivša selektorica Suzana Stanojević zaradi pričeske ne želi vpoklicati v izbrano vrsto. “Noče me poklicati v reprezentanco, čeprav sem bila članica vseh mlajših reprezentančnih selekcij. Odkar je pred tremi leti nasledila Perico Krstića, me ni poklicala niti enkrat. Ko sem jo vprašala, zakaj me ne vpokliče, mi je dejala, da me ne bo, dokler si ne spremenim pričeske, ker naj ne bi bila videti prav nič ženstveno. Ampak jaz pač ne maram dolgih las. V stik z njo je stopil celo moj klub, pa tudi to ni pomagalo,” je tedaj dejala 26-letnica, ki so jo po pisanju srbskih medijev v svoje vrste vabili tudi Hrvati, saj je rojena v Šibeniku in ima dvojno državljanstvo.

Zdaj se bo Gardijan prvič dokazovala tudi izven srbskih meja, kot že zapisano, pa jo avgusta z novimi soigralkami čaka kvalifikacijski turnir Lige prvakinj. Beltinčanke se bodo merili s črnogorskim Ekonomistom, estonskim Pärnujem in romunsko Olimpio.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…