Nedelja je bila tudi v znamenju derbija SŽNL med Olimpijo in Pomurjem, ki so ga z zadetki Tjaše Tibaut, Manje Rogan in Sare Makovec ter izidom 1:3 dobile Beltinčanke. Pomurke so se po prvem porazu zmajčic vrnile na vrh ligaške razpredelnice, v Ljubljani pa so po bolečem udarcu ostali brez trenerja.


Že tekom srečanja, ko trener Samir Škrgić po nekaterih informacijah med polčasom za svojimi varovankami ni odkorakal v slačilnice, je bilo moč slutiti, da v ljubljanskem moštvu nekaj ni v najlepšem redu. Kje točno je škripalo, vodstvo kluba ni razkrilo, so pa zato pri zeleno-belih v sporočilu za javnost zapisali, da je razlog za slovo zdaj že bivšega stratega Olimpije, s katerim se je poslovil tudi Saša Marinković, kriza v igri ter potreba po novi energiji: “Predsednik kluba mag. Boris Snedec je takoj po današnji tekmi opravil pogovor s trenerjem članske ekipe, v pogovoru sta skupaj prišla do ugotovitve, da je ekipa v manjši krizi, da potrebuje novo energijo in se sporazumno razšla, ravno tako z njegovim pomočnikom Saša Marinkovićem. Samir Škrgić ostaja v klubu v vlogi sekretarja kluba, cilj kluba kljub današnjemu spodrsljaju ostaja enak in to je prvo mesto v SŽNL. Zaenkrat v klubu še nimajo imena novega trenerja, a vsi še vedno verjamejo v končni uspeh.”

Škrgić je vodenje Olimpije prevzel poleti, ko je kmalu po koncu minule sezone nasledil Milana Petrovića. Spomnimo, da je trenersko žrtev terjal že jesenski derbi Olimpija in Pomurja, ko se je po zmagi Ljubljančank z beltinške klopi poslovil Sandi Bauer. Slednjega je nasledila Nuša Ladinek, kdo bo v zaključku sezone vodil zmajčice, pa še ni znano.

Predsednik kluba mag. Boris Snedec je takoj po današnji tekmi imel pogovor s trenerjem članske ekipe, v pogovoru sta…

Objavil/a ŽNK Olimpija Ljubljana dne 23. april 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…