Dekleta, ki so letos ostala brez zimske lige, se bodo na nogometne zelenice vrnila šele sredi marca. Kljub temu bodo nekateri klubi že kmalu pričeli s pripravami na pomladanski del sezone, v katerem bo visoko merila tudi ljubljanska Olimpija, ki se bo predvidoma zbrala 15. januarja.


Zmajčice, ki so se znova zbrale letos poleti, se po enajstih krogih prvenstva nahajajo na tretjem mestu ligaške razpredelnice, z dvema točkama zaostanka za drugouvrščenimi Velenjčankami. Ljubljanski zasedbi je jeseni pomagalo tudi nekaj kakovostnih tujih igralk, precejšen pečat je pustila tudi Jelena Čubrilo, za katero pa je bilo že nekaj časa znano, da se bo v zimskem prestopnem roku napotila drugam. Srbska članska reprezentantka, ki je v vsega sedmih tekmah zabila kar deset zadetkov, bo nogometno pot nadaljevala pri severnih sosedih. Nizkorasla napadalka se je za sodelovanje dogovorila Simacek St. Pöltnom, aktualnim državnim prvakom, dres katerega nosi tudi reprezentančna kapetanka Mateja Zver.

So pa medtem pri Olimpiji že predstavili dve novinki. Zeleno-beli dres bosta v nadaljevanju nosili Lucija Grad in Laura Škvorc, ki se ju je s selitvijo v Olimpijo povezovalo že poleti. Prve ljubiteljem ženskega nogometa ni potrebno podrobno predstavljati, saj se lahko pohvali tudi z izkušnjami s tujine, na tujem pa je nazadnje igrala tudi obetavna Škvorc, osemnajstletnica je bila članica zagrebškega Dinama. V nadaljevanju prestopnega roka naj bi Olimpija predstavila še nekaj odmevnih okrepitev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Evrogol Mateje Zver v 118. minuti za uvrstitev v Ligo prvakinj

Slovenske predstavnice v Ligi prvakinj so po pravilu že prava redkost, a letos bomo tam sp…