Z novim letom so tudi dekleta pričela z aktivnostmi pod okriljem krovne nogometne organizacije. Zimska liga se je v soboto odvijala na dveh koncih Slovenije, v finalni turnir pa so se uvrstila dekleta Vrhnike, Ankaran-Hrvatinov, Velesovega in VAR-IKS Radomelj. Turnir na vzhodu je prestavljen na 24. januar.


TURNIR ZAHOD
Na Vrhniki smo spremljali izredno zanimiv turnir, na katerem so nastopile štiri ekipe. Ob domači Vrhniki še dekleta Ankaran-Hrvatinov, Ajdovščine in Extrema. Turnir zahod, kot so ga poimenovali pri NZS, je prinesel izredno zanimive dvoboje. Več kot zanimivo je videti, da so Ajdovke po odlični igri izpadle iz turnirja, pa čeprav niso izgubile niti enega srečanja. Tudi igralke Extrema so se predstavile v več kot odlični luči, zato lahko rečemo, da je bil tokratni turnir prava paša za oči. Napredovale so dekleta Ankaran-Hrvatinov, ki so v zadnji odločilni tekmi visoko premagale domačinke. Vrhniko je rešila zmaga v prvi tekmi proti Extremu, Ajdovke pa bi za napredovanje morale premagati vsaj eno ekipo, a so v treh tekmah trikrat remizirale. Igralke Extrema so v dveh tekmah morale priznati premoč z minimalno razliko, v zadnji, odločilni tekmi za Ajdovščino, pa so le-tem odščipnile pomembne točke. Vse rezultate si lahko pogledate v spodnji razpredelnici.

Rezultati:
Ajdovščina – ŽNK Ankaran Hrvatini     2:2
ŽNK Vrhnika – Extrem     1:0
ŽNK Vrhnika – Ajdovščina     0:0
Extrem – ŽNK Ankaran Hrvatini     0:1
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Vrhnika     10:0
Ajdovščina – Extrem     1:1

Mesto Klub Tekem Z N P Goli Točke
1. ŽNK Ankaran Hrvatini 3 2 1 0 13:2 7  
2. ŽNK Vrhnika 3 1 1 1 1:10 4  
3. Ajdovščina 3 0 3 0 3:3 3  
4. Extrem 3 0 1 2 1:3 1  

Foto: ŽNK Vrhnika

TURNIR CENTER
Turnir center je tokrat potekal v Cerkljah na Gorenjskem, ob tem lahko poudarimo, da so domačinke turnirja tudi dobile turnir. Gre seveda za dekleta iz Velesovega. V skupino center je bilo razvrščenih kar pet ekip in ob domačem Velesovu še VAR-IKS Radomlje, Krka-Jevnica, Krim in druga ekipa moje-lece.si Radomlje. Na zelo zahtevnem turnirju so se odlično znašle domačinke, ki so na vseh štirih tekmah uspele tudi zmagati. Ekipa VAR-IKS Radomelj je doživela zgolj en poraz, prav proti odlično razpoloženim dekletom Velesovega. Na tretjem mestu se je znašla kombinirana ekipa Jevnica-Krka, ki se je tokrat zoperstavila v veliko boljši luči, kot smo bili tega vajeni v jesenskem delu državnega prvenstva. Po uvodnih dveh zaporednih zmagah, sta nato sledili dve izredno težki tekmi proti Velesovu in VAR-IKS Radomljam. Obe ekipi sta bili zalogaj za igralke Krka-Jevnice premočan zalogaj, a so slednje zasedle odlično tretje mesto. Dekleta Krima so okusila slast igranja s prvoligaši in se tudi solidno odrezala. Na zadnjem mestu je končala druga ekipa Radomelj, ki ji ni uspelo priti do točke. Kljub temu so se dekleta borila do zadnjega atoma moči in tako dvignjenih glav zapustile dvorano v Cerkljah.

Rezultati:
Krka-Jevnica – ŽNK moje-lece.si Radomlje     1:0 (1:0)
Velesovo – ŽNK Krim     1:0 (0:0)
ŽNK Krim – Krka – Jevnica     0:1 (0:0)
ŽNK VAR-IKS Radomlje – Velesovo     1:4 (0:0)
Velesovo – Krka-Jevnica     2:0 (0:0)
ŽNK VAR-IKS Radomlje – ŽNK moje-lece.si Radomlje     5:0 (3:0)
Krka-Jevnica – ŽNK VAR-IKS Radomlje     0:3 (0:0)
ŽNK moje-lece.si Radomlje – ŽNK Krim     0:1 (0:1)
ŽNK Krim – ŽNK VAR-IKS Radomlje     1:2 (1:1)
ŽNK moje-lece.si Radomlje – Velesovo     0:5 (0:2)

Mesto Klub Tekem Z N P Goli Točke
1. Velesovo 4 4 0 0 12:1 12  
2. ŽNK VAR-IKS Radomlje 4 3 0 1 11:5 9  
3. Krka – Jevnica 4 2 0 2 2:5 6  
4. ŽNK Krim 4 1 0 3 2:4 3  
5. ŽNK moje-lece.si Radomlje 4 0 0 4 0:12 0  
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlajše selekcije Radomljank v leto 2023 vstopile z jasnim ciljem

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretj…