Že celotni zimski premor trdo delajo tudi pri ljubljanski Olimpiji, ki bo v nadaljevanje ženskega prvenstva krenila s tretjega mesta. Tako iz prestolnice iz dneva v dan prihajajo udarne novice. Uradno lahko potrdimo, da je Olimpija močnejša še za Laro Ivanušo in Manjo Benak.


Po že potrjenih prestopih Lucije Grad, Urše Žganec in Laure Škovrc se v zmajevo gnezdo selita še dve uveljavljeni igralki, ki sta nazadnje igrali pri severnih sosedih. Lara Ivanuša je, tako kot Lucija Grad, jeseni branila barve koroškega Carinthiansa, Manja pa se v Ljubljano vrača iz graškega LUV-a, ki bo v nedeljo, ob 11. uri, odigral prijateljsko srečanje proti Radomljam. Izkušena Primorka v Ljubljano prihaja po dveh letih in pol na Madžarskem ter v Avstriji. Benakova je uspešno zastopala barve Ferencvarosa in jeseni še LUV-a. V Sloveniji je reprezentančna branilka zastopala barve Senožetov, novomeške Krke in beltinškega Pomurja, iz katerega se je kasneje preselila prav na Madžarsko. Laro Ivanušo, ki sicer prihaja iz nogometne družine – brat David je član kranjske Zarice, je po izjemnem napredku v mlajših selekcijah v zadnjem času zaustavila poškodba, a se Lara počasi, a vztrajno vrača na zelenice, zato je le vprašanje časa, kdaj bomo lahko na igriščih znova spremljali eksplozivno in tehnično dovršeno igralko. V dveh sezonah je Ivanuša za Radomlje zaigrala na 21 prvenstvenih tekmah in kar 29-krat zatresla mrežo nasprotnic. Že kmalu bi lahko bil potrjen tudi prestop Neire Bosnić, ki je Željezničarju iz Bosanske Krupe pomagala do jesenskega naslova v ligi Federacije BIH (drugi rang tekmovanja).

Kot smo že pisali, je zmajčice pozimi zapustila večina tujk, že nekaj časa je znano, da se je Jelena Čubrilo preselila v avstrijski Simacek St. Pölten, v Nemčiji pa bosta pot nadaljevali Mihaela Pavlek in tudi Moira Murić. Prva se je preselila v Eintracht Solingen, medtem ko je Murićeva, ki je v Sloveniji igrala še za Senožete in Rudar Škale, okrepila vrste Speyerja. Zeleno-bele vrste je za obdobje pol leta zapustila tudi mlada trojka. K sosednjemu Krimu so odšle Maja Zajc, Alja Ferk in Ana Mele, ki bo vsekakor izjemna okrepitev za modro-bele, ki so v zimskem prestopnem roku izgubile Tinkaro Senico in Sarah Ljubijankić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Neverjetno, vse štiri Slovenke izžrebane v isto skupino lige prvakinj

Letošnja sezona lige prvakinj bo potekala brez slovenskega predstavnika, saj se Pomurkam n…