Ne zgolj Olimpija, v katero so se v januarskem prestopnem roku preselile Manja Benka, Lucija Grad, Lara Ivanuša in Urša Žganec, svoje vrste je med zimskim premorom okrepil tudi Maribor. Že pred dnevi smo pisali, da se je med vijolice poleg četverice tujih igralk – Željke Radanović, Jovane Milinković, Klare Radmanović in Dejane Boškan – vrnila Dominika Čonč.


Reprezentančna vezistka pa ni edina povratnica v vrste matičnega kluba. Na Tabor se vrača še druga mariborska reprezentantka, Anisa Rola, ki je bila nazadnje, tako kot že omenjeni Benak in Žganec, članica graškega LUV-a. Mariborčanko smo po povratku med vijolice povabili h krajšemu pogovoru, Najprej je beseda nanesla na pričakovanja o pomladanskem delu sezone, v katerem bodo sedmouvrščene Štajerke lovile devet točk zaostanka za Radomljami, ki zasedajo četrto mesto lestvice, le-to pa kot zadnje vodi v skupino za prvaka. “Res je, devet točk ni majhna razlika, vseeno pa bomo dale vse od sebe, da ulovimo skupino za prvaka. Sicer ni vse odvisno od nas, ampak sama sem prepričana, da bomo svoj del naloge opravile kot je treba, za ostale tekme pa upam, da se bodo odvijale v našo korist,” je uvodoma dejala enaindvajsetletna nogometašica, ki optimistično zre v nadaljevanje sezone: “Zdi se mi, da se igralke zelo dobro razumemo. Vrača se stara sredina, ki je pred nekaj leti dominirala v kadetski ligi, zato se punce zelo dobro poznamo in sploh ne dvomim, da se to ne bi odražalo tudi v naši igri. Tudi tujke, s katerimi smo se okrepili, so se zelo dobro vključile med nas, tako da glede tega ne vidim nikakršnih težav. Treniramo zelo dobro in se pripravljamo na drugi del sezone, za katerega pričakujemo, da bomo ‘štrene mešale’ tudi zgornjemu delu lestvice in bile konkurenčne vsem ekipam.”

(Foto: Jure Banfi)
Anisa Rola se je po letu in pol igranja v Gradcu vrnila v matični Maribor. (Foto: Jure Banfi)

Naša sogovornica je v preteklosti že večkrat dokazala, da se odlično znajde tako v obrambi tudi v napadu. To je večkrat demonstrirala prav v vijoličastem dresu, ko se je tekom ligaških obračunov iz čvrste branilke pogosto prelevila v učinkovito napadalko. Tako je v zadnjih dveh sezonah pred odhodom v tujino skupno dosegla kar 38 ligaških zadetkov. Zadnje leto in pol je bila Rola članica LUV-a, pri katerem je jeseni igrala kar sedmerica Slovenk, tri so se v zimskem prestopnem roku vrnile v domovino. Bo to koristilo tudi reprezentanci, v kateri je praktično nezamenljiva članica začetne enajsterice? “Zase lahko povem, da sem, vsaj tako se mi zdi, v času, ko sem igrala v slovenski ligi, bolje igrala tudi za reprezentanco. To je tudi eden od razlogov za vrnitev v Maribor. Iz tega stališča bo reprezentanca imela korist, vsaj upam, da se ne motim. Ampak  ponavljam, da to velja zame, za ostale legionarke pa seveda ne znam povedati. Se pa tudi stanje v reprezentanci izboljšuje. Upam, da bo šlo v to smer še naprej in bom oziroma bomo tudi na mednarodnem nivoju dosegale uspehe.”

Za konec krajšega pogovora smo Aniso povprašali še o receptu, ki bo Maribor popeljal do zmag in načrtih za prihodnost. “O osebnih ciljih za nadaljevanje sezone sem že spregovorila, mislim pa, da smo vse igralke glede tega enotne in si želimo v prihajajočem delu sezone čim več zmag, ki jih, mislim, da lahko dosežemo s pravim pristopom in trdim delom na treningih,” je dejala postavna branilka in za zaključek razkrila še osrednji cilj prihajajočih mesecev: “Za prihodnost bomo videli, s tem se ne obremenjujem kaj veliko. Trenutno namreč v Mariboru tudi študiram, tako da bi rada ostala v bližini, da dokončam študij, kar je v tem trenutku moj prvi cilj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Neverjetno, vse štiri Slovenke izžrebane v isto skupino lige prvakinj

Letošnja sezona lige prvakinj bo potekala brez slovenskega predstavnika, saj se Pomurkam n…