V nedeljo so dekleta odigrale 14. krog državnega prvenstva. Največje presenečenje se je zgodilo na Primorskem, kjer so Jevničanke Ankarančanke premagale z izidom 0:2, medtem ko so Pomurke so z visokih 0:24 ugnale Ajdovke. Derbi kroga med Rudarjem in Mariborom je pripadel Velenjčankam, Gorenjke pa so v obračunu s Slovenj Gradcem vknjižile prepotrebno zmago.


ANKARAN HRVATINI 0:2 JEVNICA
Strelki: Femec (75′), Jerina (83′)

Največje presenečenje, kot že rečeno v uvodu, se je zgodilo v Ankaranu, kjer so Jevničanke z zadetkom Jerine in Femec prišle do pomembne druge zmage v sezoni. Primorke so si s porazom zapletle položaj na prvenstveni lestvici, saj bi se ob morebitni zmagi točkovno izenačile z Slovenj Gradcem in tako lahko upale na preboj v skupino za prvaka. Tekmo so bolje pričele Primorke in v prvem polčasu imele odlično priložnost, ki pa je niso izkoristile. Gostujoče igralke so veliko igrale predvsem preko izkušene Kaje Jerina, ki je s prodori domači obrambi povzročala velike preglavice. V drugem polčasu velja omeniti še prečnik domačink in ko so že vsi mislili, da se bo srečanje končalo z 0:0, so Jevničanke izkoristile padec zbranosti Primork in preko Ines Femec povedle. Kasneje je Kaja Jerina postavila piko na i in slavje gostujočih igralk se je lahko pričelo. Jevnica je tako vknjižila drugo zmago v letošnji sezoni in se utrdila na osmem mestu ligaške razpredelnice.

AJDOVŠČINA 0 : 24 TELEING POMURJE
Strelke: Bradić (4′, 7′, 39′, 47′), Conjar (12′, 33′, 65′, 66′, 81′, 83′, 88′), Tibaut (18′, 24′, 67′, 70′, 73′, 86′, 87′), Rogan (36′, 42′, 52′), Kolbl (40′), Titan (54′), Legenič (77′)

Pomurke so v Ajdovščino pripotovale z veliko mero samozavesti, kar se je hitro odrazilo tudi na terenu. Tokrat je v začetni enajsterici pričela tudi zadnja okrepitev Pomurja Dejana Boškan, ki se je po treh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe vrnila na zelenice. Žuto-plave so tokrat pravzaprav tekmovale kar med seboj in katera posameznica bo dosegla največ zadetkov, odlično pa je začela Biljana Bradić, ki je že v uvodnih minutah dvakrat matirala domačo vratarko. Z zadetki so se najbolj izkazale Biljana Bradić, Manja Rogan, Monika Conjar in Tjaša Tibaut, zadnji dve sta dosegli po sedem zadetkov, med strelce pa so se vpisale še Špela Kolbl, povratnica Staša Titan in Anita Legenič, ki si je tako pripravila najlepše darilo za rojstni dan, ki ga je praznovala pred nekaj dnevi. Pomurje je po pričakovanjih nadigralo Ajdovščino in si povsem zasluženo prisvojilo nove tri točke ter izdatno izboljšal razmerje zadetkov. Ajdovke so se trudile, da bi poraz čimbolj ublažile, a jim tokrat ni šlo po načrtih.

RUDAR ŠKALE 4 : 0 MARIBOR
Strelke: Murić (68′), Marolt (69′), Fetahović (74′), Sevšek (92′)

V derbiju kroga so Velenjčanke šele v drugem polčasu strle odpor vijolic. Slednje so se v prvem polčasu odlično upirale favoriziranim Velenjčankam, a v drugem polčasu pritiska niso zdržale. Omeniti velja, da je gostujoči trener tokrat priložnost v prvi enajsterici ponudil tudi nekaterim mlajšim upom, ki so prikazale zajeten kup nogometnega znanja. Tako so priložnost dobile Petra Klemenčič, Maruša Takač in Jana Mohorko, kasneje pa je zaigrala še še Dragana Dodik. Velenjčanke, kot že rečeno, so v drugem polčasu preko odlične Moire Murić prišle do zadetka, le minuto kasneje pa je nezbranost gostujoče ekipe kaznovala še kapetanka Tina Marolt ter Sašo Peruš premagala za 2:0. Kasneje so Mariborčanke nekoliko popustile, kar sta izkoristili še Amela Fetahović in Maruša Sevšek, ki je postavila končni rezultat 4:0 za domačinke.

VELESOVO 5 : 2 SLOVENJ GRADEC
Strelke: Smolnikar (22′), Todorović (41′), Premk (49′, 66′), Kos L. (63′); Čoderl (68′), Malinić (71′)

Gostujoči trener Miloslav Mičović je na Gorenjsko pripeljal nekoliko spremenjeno zasedbo, saj je priložnost ponudil nekaterim mladinkam. Tako smo lahko prvič na članski tekmi Slovenj Gradca videli Niko Čodrl in Ariel Elizabeth Hlastan. Domačinke so se domačim navijačem želele oddolžiti za težak poraz v Radomljah in to so tudi storile. Tekmo so kontrolirale in nadzorovale od prve do zadnje minute. Uvodni zadetek je dosegla Manca Smolnikar, ki je vpisala tretji zadetek v sezoni. Ob izteku prvega polčasa pa se je zadetka veselila še Slađana Todorović, ki je dosegla drugi zadetek v letošnjem prvenstvu. S prednostjo dveh zadetkov so Gorenjke sproščeno krenile v drugi polčas, a že v uvodnih minutah vnovič zabile. Zadetek je tokrat dosegla Lilija Premk, ki je nedavno nastopala za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. V drugi polovici drugega polčasa je dobro tekmo kronala še Lucija Kos, ki je v 63. minuti svojemu moštvu zagotovila že štiri zadetke prednosti, že omenjena Premk pa je le tri minute kasneje zabila še peti zadetek. Slovenjgradčanke so kasneje izkoristile dve priložnosti in kaj hitro znižale vodstvo. Le dve minuti kasneje je Nika Čodrl znižala, v 71. minuti pa je Sanja Malinić vlila še dodatno upanje Korošicam, ki pa jim do konca tekme ni uspelo uprizoriti čudeža. Igralke Velesovega so tako vknjižile zanesljive tri točke in navijačem ter ostalim dale vedeti, da so v Radomljah imele le težak dan.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…