Nogometašice Pomurja in Olimpije so pred pokalnim spopadom, ki bo na sporedu 12. marca, nekaj dni po zaključku reprezentančnih aktivnosti v Umagu, odigrale še zadnje pripravljalne preizkušnje v praktično kompletni zasedbi. Beltinčanke in Ljubljančanke so se udarile s kluboma, ki vsaj v moški konkurenci veljata veliko.


Pomurke so na domačem igrišču gostile Dinamo Zagreb (ki ga ne gre mešati z Dinamom Maksimir) in ga premagale s 7:4. V domači zasedbi sta manjkali Monika Conjar in lažje poškodovana Sara Makovec, Zagrebčanke pa so se predvsem v prvem polčasu dokazale kot dostojen nasprotnik. Vodilna ekipa ene od skupin druge hrvaške lige je pretila predvsem preko hitrih protinapadov in nekajkrat na levi nogi ulovila domačo obrambo. Beltinčanke so z goloma Bradićeve sicer hitro povedle z 2:0, a so gostje s podobno hitrostjo dokopale do izenačenja, še dvakrat pa so izničile domače vodstvo, za katerega sta poskrbeli Rogan in Tibaut. V napadih preko krilnih položajev sta nase opozarjali predvsem Klarićeva in Stanićeva. Pomurke so v drugem polčasu, ko je Nuša Ladinek priložnost ponudila tudi celotni kadetski ekipi, zaigrala pa je tudi 13-letna Nina Kajzba, stvari postavile na svoje mesto. Zadele so Tibaut, Hercigonja-Moulton in Bradić.

ŽNK POMURJE 7:4 ŽNK DINAMO ZAGREB
Bradić (12′, 16′, 86′), Rogan (32′), Tibaut (38′, 54′), Hercigonja-Moulton (60′); Klarić (16′, 35′), Stanić (21′, 43′)

 

Ljubljančanke so se odpravile na krajšo hrvaško-turnejo, na kateri so od sprva napovedanih treh tekem odigrale dve. Tekma s srbskim prvakom Spartakom je očitno odpadla, sprva pa so se varovanke trenerja Škrgića udarile s serijskimi hrvaškimi prvakinjami. Zmajčice so v dvoboju z Osijekom dvakrat povedle, najprej z golom povratnice Jelene Čubrilo, a so gostiteljice po zaslugi Čavićeve na odmor odšle z neodločenim izidom. Ljubljančanke so dobro vstopile tudi v drugi polčas in po golu Anje Milenkovič povedle še drugič, a je v zaključnih minutah domačinkam uspel preobrat. Boban je izkoristila najstrožjo kazen, za zmago pa je tri minute pred koncem zadela Maja Joščak.

Dan kasneje je Olimpija gostovala še pri beograjski Crveni zvezdi, ki je med zimo zaradi težav z izplačili pomladila svoja zasedbo. Dvoboj z drugouvrščeno ekipo srbskega prvenstva, ki za vodilnim Spartakom zaostaja deset točk, je po odvzeti žogi na robu domačega kazenskega prostora odločila Lucija Grad.

ŽNK OSIJEK 3:2 ŽNK OLIMPIJA
Čavić (44′), Baban (78′ pen), Joščak (87′); Čubrilo (27′), Milenkovič (57′)

ŽFK CRVENA ZVEZDA 0:1 ŽNK OLIMPIJA
Grad

Konec prijateljske tekme.ŽNK OSIJEK : ŽNK OLIMPIJA 3:2 (1:1)- 27min 0:1 -78min 2:2 (11m)- 44min 1:1 -87min 3:2- 57min 1:2Punce so prikazale dobro in borbeno igro, priložnost za igro so dobile vse igralke, ki so pripotovale na tekmo v Osijek. Od 35min pa so igralke ŽNK Olimpije igrale tudi z igralko manj.

Objavil/a ŽNK Olimpija Ljubljana dne 23. februar 2017

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …