Dekliški kadetski reprezentanci marca ni veliko zmanjkalo, da bi se prebila na zaključni turnir Stare celine. Izbranke selektorice Tine Kelenberger so ugnale Avstrijke in Švicarke, a so bile po porazu z Nizozemsko za las prekratke. Kljub temu pa prvenstvo na Češkem ne bo minilo brez slovenske udeležbe, naše barve bo na turnirju branila Petra Bombek.


Mariborčanko, ki se lahko že nekaj let pohvali z značko mednarodne značko FIFA pomočnice sodnice, v prihodnjih dneh čaka krstna izkušnja z zaključnim turnirjem, zato smo priložnost izkoristili za krajši pogovor z nekdanjo plavalko, ki že nekaj let uspešno vihti sodniško zastavico. “Vabilo na evropsko prvenstvo sem pred slabim mesecem prejela prav na rojstni dan in ga vzela kot eno najlepših rojstnodnevnih daril. Iskreno povedano, me je povabilo prijetno presenetilo, je pa to zagotovo potrditev, da delam dobro in da se vložen trud poplača,” nam je uvodoma zaupala 27-letna Štajerka.

So bili treningi v mesecu od vabila na evropsko prvenstvo kaj drugačni kot ponavadi? Bombekova poudarja, da je potrebno biti skozi celotno sezono dobro fizično pripravljen, a dodaja, da je v minulih tednih vseeno prelila še nekaj več znoja kot ponavadi: “Glede priprav na prvenstvo je tako, da moramo biti sodniki fizično pripravljeni tako rekoč skozi celotno leto, predvsem pa v času sezone, ki traja že od marca, tako da posebnih priprav nisem imela, sem pa seveda kljub vsemu poskrbela, da se bo moja forma na prvenstvu še dvignila in bo res na najvišji možni ravni. Do 15. aprila sem morala v Sloveniji opraviti fizične norme, preizkus telesne pripravljenosti smo sodnice dva dni pred prvenstvom opravljale tudi na Češkem.”

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na zaključni turnir najboljših evropskih reprezentanc se je uvrstila osmerica ekip, na prvenstvu pa bo odigranih petnajst srečanj. Našo sogovornico čaka uvodna preizkušnja že jutri, ko jo že dopoldne čaka dvoboj Norvežank in Nizozemk, ki so bile pred tedni prav nasprotnice Slovenk. “S sodnicami tukaj se odlično razumemo, nekaj sem jih že srečala v preteklosti in vse nestrpno pričakujemo prve tekme, ki bodo odigrane že jutri. Sama sem delegirana za tekmo Norveške in Nizozemske, ki bo ob 11. uri odigrana na stadionu v Domažlicah. V moji ekipi so še avstrijska glavna sodnica Julia Baier, druga pomočnica Moldavka Natalia Ceban in Čehinja Lucie Sulcova, ki bo v vlogi četrte sodnice,” svoje sodelavke predstavlja Bombekova.

Petra sicer ne bo prva slovenska sodnica z udeležbo na zaključnem turnirju, tudi sama pa priznava, da so ji bile izkušnje stanovskih kolegic v veliko pomoč predvsem pri mentalni pripravi na najpomembnejši preizkus v sodniški karieri. “Imela sem nekaj sreče, saj so na finalnem turnirju deklet že sodile druge slovenske sodnice, ki so me velikodušno obsipale z nasveti in predlogi, za kar sem jim hvaležna. Odhod na Češko je bil zaradi tega precej lažji. Želim si, da bi vse tri tekme rednega dela turnirja odsodila maksimalno dobro in s tem sebi in drugim pokazala ter dokazala, da se dobro delo, vztrajnost, številni treningi, seminarji in odrekanja izplačajo,” poudarja naša sogovornica.

Za dodaten motiv bo Petri služilo še nekaj. “S tremi dobrimi predstavami bi nagradila sebe in osrečila tudi mamo, ki v teh dneh praznuje 50 let, ter se morda tudi vmešala v boj za polfinalne tekme,” zaključuje Mariborčanka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …