Na mestnem stadionu na Ptuju sta se v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Kanadi, pomerili reprezentanci Slovenije in Hrvaške. Reprezentanco Slovenije, ki je pred tekmo upala na zmago, je danes pokopalo prvih dvajset minut srečanja. V tem času so gostujoče igralke trikrat zadele in uničile vse upe za domačo zmago.


Komajda se je srečanje pričelo, je že sledil šok za našo izbrano vrsto. Na semaforju je tekla sedma minuta, ko so gostje iz Hrvaške izvajale prvi kot na srečanju. Najvišja v kazenskem prostoru je bila Hercigonja-Moulton, ki je s strelom z glavo premagala domačo vratarko Mori. Le dobre tri minute zatem pa nov zadetek in hladen tuš za naše igralke. Tudi tokrat so gostje izvajale kot, v kazenskem prostoru je bila Balogova najspretnejša in je povišala prednost na 2:0. Ko so vsi na tribuni upali, da se bodo Slovenke uspele pobrati in igro obrniti v svojo korist, je sledila nova nespretnost v slovenski obrambi. Niklova je pred domačim kazenskim prostor izgubila žogo in za nameček storila še prekršek v kazenskem prostoru. Sodnica je brez oklevanja pokazala na belo točko in hrvaška reprezentanca je imela novo možnost za zadetek. Hrvatice tega niso izpustile iz rok in Landeka je priložnost tudi izkoristila. V 17. minuti je tako na semaforju kazalo že 0:3. Zagotovo začetek kot ga naše niti v najhujšem scenariju niso pričakovale. V nadaljevanju so se le zbrale in izvedle nekaj nevarnejših poizkusov. Tako je v 24. minuti streljala Čončeva, vendar žoge ni najbolje zadela. V 27. minuti je Zverova pri podaji iz kota zadela vratnico. Slednja je poskušala še v 37. minuti iz prostega strela, vendar se je Vukova izkazala in žogo izbila v kot.

V drugi polčas so naše reprezentantke krenile odločneje in si pripravile številne priložnosti za zadetek in morebitno zmanjšanje zaostanka. V 53. minuti je po lepi akciji streljala Čončeva, vendar je le za las zgrešila vrata. Tudi Erženova, ki je v igro vstopila v drugem polčasu, je bila nenatančna v 62. minuti in v 66. minuti, ko ji je strel Vukova obranila. V 69. minuti sledila še vratnica pri poskusu naših igralk, ko jo je zadela Milenkovičeva ob izvajanju prostega strela. Še enkrat več je poizkušala Milenkovičeva v 74. minuti, vendar je tudi tokrat dvoboj dobila gostujoča vratarka Vukova. Gostje so se v drugem polčasu osredotočale predvsem na protinapade in nekajkrat nevarno zapretile.

Do konca srečanja se rezultat ni spremenil in s tem porazom so naše padle na zadnje mesto v svoji kvalifikacijski skupini. Že 14. junija v Domžalah čaka naše popravni izpit, ko v goste prihaja reprezentanca Rusije.

Slovenija – Hrvaška 0:3 (0:3)
Hercigonja-Moulton (7.), Balog (10.), Landeka (17./11m)

Foto: Jure Banfi

Foto: Aleš Cipot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…