Koper bo vnovič v znamenju pokalnih finalov, saj bo Bonifika poleg večernega vrhunca, v katerem se bodo udarili Domžalčani in Ljubljančani, gostila še zadnje dejanje ženskega in mladinskega pokalnega tekmovanja. V ženski konkurenci se bodo za lovoriko udarile stare rivalke, igralke Pomurja in Rudarja.


Pomurje in Rudar sta se v finalu štirikrat zapored udarila med leti 2012 in 2015, ko so trikrat slavile Beltinčanke, nazadnje pa je pokalna lovorika pripadla Velenjčankam, ki so slavile po izvajanju kazenskih udarcev. A v primerjavi s sezono 2014/15 je velenjska zasedba doživela številne spremembe, zimski povratnik na klop Dušan Uršnik pa razpolaga s precej mlajšo ekipo, ki veliko izkušenj s takšnimi tekmami nima. To sicer ne velja za izkušeno vratarko Jadranko Knežević, , ena od štirih igralk v trenutni zasedbi, ki so pred dvema letoma zaigrale v finalu. Ob njej so dvoboj pričele še Marijana Jevtić, Lavra Zagajšek in Maja Bric ter tudi Tina Marolt, za katero pa ni povsem jasno, če bo po povratku s študija v ZDA danes pomagala Rudarju.

Tudi Kneževićeva se zaveda, da bi lahko na boj za naslov pokalnih prvakinj močno vplival tudi prvi gol na tekmi. “To šteje veliko. Smo mlada ekipa, ki ji lahko ob prvem prejetem golu hitro pade morala. Dejansko moramo narediti vse, da čim dlje ohranimo našo mrežo nedotaknjeno. In seveda skušamo zabiti gol,” je za spletno stran NZS dejala Kneževićeva, ob Jevtićevi tudi najstarejša udeleženka finala. Na kaj pa bodo morale Velenjčanke najbolj paziti? Vratarka Rudarja izpostavlja tudi Manjo Rogan: “Predvsem s predložki so zelo nevarne. So tudi dobro skakalke. Ne smem pa pozabiti Manje Rogan, ki ima izvrsten udarec. Pri njej ni, tako kot pri večini, da pač udari. Manja cilja in je pri teh strelih zelo uspešna.”

“V obrambi moramo igrati pametno in preudarno. Ne smemo niti dovoliti, da bi prišle tekmice v priložnost. Nočemo si dovoliti, da se ponovi finale iz leta 2015. Nismo pozabili: Rudar je povedel, ujele smo ga, a je potem pri streljanju enajstmetrovk Jadranka Knežević rešila tekmo in vprašanje zmagovalca,” se tekme izpred dveh let spominja kapetanka Pomurja, ki bo eden pomembnejših faktorjev v finalnem obračunu. Tudi zaradi dejstva, da bo dvoboj izpustila Sara Makovec, ki je kljub mladosti s svojo gibljivostjo pomemben faktor v osrčju zvezne vrste. Prav 17-letnica je bila z rdečim kartonom tragična junakinja nedeljskega derbija za naslov državnih prvakinj, ki so ga po preobratu z igralko več v zadnji sekundi (pred)dolgega podaljška dobile Ljubljančanke.

Se bodo Pomurke po bolečem porazu zgolj nekaj dni kasneje uspele pobrati in s pokalno lovoriko vsaj malce ublažile rane? Dvoboj se bo na osrednjem igrišču koprske Bonifike pričel ob 15:30.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…