Konec tedna se bo nadaljevalo domače nogometno prvenstvo. V okviru dvajsetega kroga bo vodilni Maribor v soboto gostil Muro, druga Olimpija pa bo v nedeljo gostovala v Krškem.


Vijoličasti so priprave v Turčiji zaključili s tremi porazi brez doseženega gola. Crvena zvezda (0:1), Dinamo Tbilisi (0:3) in Kairat Almaty (0:1) so bili premočni. A velja omeniti, da so na zadnji tekmi proti kazahstanskemu nasprotniku zaradi zdravstvenih težav manjkali Jan Mlakar, Mitja Viler, Denis Šme, Nardin Mulahusejnović in Gregor Bajde; nastopil pa niti novopečeni očka Luka Zahović, ki tudi v soboto proti Muri zaradi kazni kartonov ne bo imel pravice prestopa. Na Štajerskem se v drugi del prvenstva vseeno podajajo z dobro popotnico, z dobrim delom, konstantnostjo in brez zimske razprodaje bodo veliki favoriti za osvojitev lovorike. Trener Milanič bo znova stavil na raznovrstno igro v zvezni vrsti in v napadu, prav širina klopi pa bi morala biti največja prednost Maribora. Že prvi test proti Muri bo pokazal, kako verjetno je, da se bo lovorika po letu dni bivanja v Ljubljani znova preselila čez Trojane.

S precej slabšim pripravljalnim delom se v pomlad podaja Olimpija. Njihov zaostanek za vodečim rivalom znaša devet točk, decembra so menjali trenerja, na koncu prestopnega roka pa ostali še brez napadalca in enega najboljših mož v jesenskem delu prvenstva, argentinskega Slovenca Andresa Vombergarja, ki se je preselil v rusko Ufo. Ljubljančani so na sedmih pripravljalnih tekmah slavili zgolj enkrat, na zadnji tekmi proti bosanskemu tretjeligašu iz Banja Luke. Glavno vlogo v napadu bo po odhodu priljubljenega Vombija verjetno dobil Jucie Lupeta, pozitivno pa je, da je v klubu ostal vezist Rok Kronaveter, ki je bil ključni mož pri osvajanju dveh državnih naslovov v zadnjih treh letih. Zanimivo bo videti, kako visoko lahko poseže ljubljanski ponos, ki bo jeseni najverjetneje dobil novega lastnika.

Obeta se vroča nogometna pomlad, spremljali bomo še obračun za ostala mesta. Kako visoko se bo obdržal Aluminij, kako visoko bodo posegle Domžale, ter kdo bo na koncu končal na mestih za izpad. Če bi moral staviti: prvak bo Maribor, izpadel pa bo Triglav. A to je le moje mnenje, kakšno pa bo končno stanje, pa bomo izvedeli najkasneje 25. maja. Do takrat pa: uživajte v slovenskem klubskem nogometu!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Rupar
Naloži več novic iz ŠPORTNO OKO - kolumne

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bog na nebu, sodniki na zemlji

Pritoževanje nad sodniškimi odločitvami, je gotovo eden izmed stebrov nogometne folklore ž…