Zadnji dan januarja vsako leto poskrbi za mnoge nogometne prestope. Slovenski reprezentant Miha Zajc zapušča Italijo in se seli k Fenerbahčeju, novega delodajalca pa naj bi v kratkem imela tudi Andres Vombergar in Jan Mlakar.


Po poročanju italijanskih medijev (Sky Sports in Ginaluce di Marzia) bo 24-letni Zajc, ki je doma iz Šempetra pri Gorici, prestopil v Fenerbahče. Turki bodo Italijanom plačali 6,5 milijona evrov, v Toskani pa bo uradni član Empolija postal tudi Salih Ucan, ki je bil do zdaj na posoji. Zajc je bil v lanski sezoni ključni člen za vrnitev v prvo italijansko ligo, z dobrimi predstavami pa je nadaljeval tudi v Serie A. Drugače lahko trdimo za njegovo moštvo, ki se je znašlo v boju za obstanek. Med novembrskim reprezentančnim premorom je zato sledila menjava na trenerskem mestu, pod Giuseppejem Iachinijem pa je Zajc obsedel na klopi, v igro je velikokrat prišel kot rezervist. S klubskim statusom nekdanji član Olimpije (ki ga je v Empoli pred dvema letoma prodala za 1,7 milijona evrov odškodnine) ni bil zadovoljen, ob koncu zimskega prestopnega roka pa se torej seli v Fenerbahče. Empoli je za svetlo zvezdo temnega slovenskega reprezentančnega leta 2018 že našel zamenjavo, v Italijo iz Basla prihaja Dimitri Oberlin za šest milijonov evrov.

Medtem francoski mediji poročajo, da naj bi Andres Vombergar do konca sezone kot posojeni igralec nastopal za francoski Nantes. Argentinski Slovenec, ki je prejšnji teden dosegel gol za slovensko reprezentanco, bo tako v Franciji združil moči s še enim reprezentantom Renejem Krhinom, v klubu pa bo nadomestil argentinskega napadalca Emiliana Salo, ki je na poti k novemu delodajalcu Cardiffu z letalom nad Rokavskim prelivom izginil z radarjev. Uradna potrditev dogovora med aktualnimi slovenskimi prvaki in francoskim prvoligašem še sledi.

Iz Anglije pa prihaja še ena odmevna novica. Iz Maribora naj bi se k prvoligašu Brightonu preselil dvajsetletni napadalec Jan Mlakar. Ta je v Ljudski vrt prišel pred enim letom iz Fiorentine, a bo klub iz Firenc ob naslednjem prestopu deležen polovice plačane odškodnine. Ta naj bi znašala okrog treh milijonov evrov, Mlakar pa bo za trenutno trinajstouvrščeni klub iz Premier lige pogodbo podpisal takoj po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Rupar
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…