Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zadnjem krogu slovenskega državnega prvenstva s kar 2:6 izgubili na gostovanju pri Aluminiju. Zaostanek za večnimi rivali Mariborčani se je povečal na devet točk, predsednik kluba pa že uresničuje svoje napovedi o čistki.


Minuli konec tedna sta slovensko nogometno javnost zaznamovala dva dogodka. Prvi pogledi so bili usmerjeni v Dublin, kjer je slovenska reprezentanca pod vodstvom novega starega selektorja Matjaža Keka dobila tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. To so: Poljska, Avstrija, Izrael, Makedonija in Latvija. Veliko pozornost pa je pritegnil tudi polom ljubljanske Olimpije v Kidričevem. Brezkrvna igra zelenih je poskrbela za najvišji poraz nogometne Olimpije v samostojni Sloveniji, njihovega predsednika pa prisilila k novim kadrovskim potezam.

Številni mediji so poročali, da bo dunajski trener Zoran Barišić danes tudi uradno postal bivši trener. Do objave te kolumne se to ni zgodilo, a glede na (ustaljeno) prakso Mandarića, je res zgolj vprašanje časa do nove menjave trenerja in kdaj se bo na klop znova usedel dežurni gasilec Safet Hadžić. Z današnjim dnem Olimpijo tudi uradno zapušča hrvaški napadalec Ivan Lendrić, ki pa za nastalo situacijo (beri: kaos) nima veliko prstov vmes. Mandarić se je po sobotnem razočaranju oglasil tudi v javnosti in napovedal temeljite spremembe, čeprav bi bilo za ugled in integriteto kluba bolje, če bi svoje težave reševali na interni ravni. Vsekakor obrekovanje in napovedi sprememb preko medijev niso dobre za nikogar: ne za igralce, ne za trenerja, ne za predsednika, najmanj pa za Olimpijo samo.

Kot so še poročali pri drugih slovenskih medijih, je konec poti v Stožicah že odzvonilo kapetanu Branku Iliču in Mariborčanu Roku Kronavetru, ki jima prihodnje poletje poteče pogodba, Mandarić pa jima je ne namerava podaljšati. A to so zaenkrat še nepotrjene informacije, ki pa bodo glede na dogajanje verjetno kmalu dobile potrditev.

Kaj novega torej? Olimpiji se v zimskem prestopnem roku kot kaže znova obeta velika menjava igralcev, precej zanimivo pa bo spremljati, če bo Barišić februarja še trener zelenih. Toda ljubljanski navijači so tega v zadnjih letih že navajeni. Če to prinaša uspeh na dolgi rok, pa presodite sami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Rupar
Naloži več novic iz ŠPORTNO OKO - kolumne

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija – Ladja, ki ne pluje nikamor in se le utaplja

Več kot 16 let je minilo, odkar se je Nogometni klub Olimpija znova prebudil. Vstal od mrt…