Radomljani po šestnajstih krogih državnega prvenstva še vedno čakajo na krstno zmago po povratku med prvoligaše. Dolg niz brez zmage je vodstvo prisilil v novo spremembo na klopi članskega moštva, že drugo v letošnji sezoni, saj se je po Dejanu Djuranoviču predčasno poslovil tudi Jani Žilnik, ki je moštvo pred premorom v Krškem popeljal do točke.


“Uprava nogometnega kluba Kalcer Radomlje se je odločila, da se dosedanjemu trenerju članske ekipe Janezu Žilniku zahvali za sodelovanje,” so sporočili iz tabora zadnjeuvrščenega prvoligaša in dodali, da se je od članskega moštva poslovil tudi dolgoletni pomočnik trenerja Gregor Mohar. Matjaž Marinšek, predsednik kluba, je odločitev obrazložil z naslednjimi besedami: “Čeprav je ekipi pod vodstvom omenjenih trenerjev uspelo nadgraditi določene elemente in delno popraviti vtis na igrišču, je v zadnjem času prevečkrat prihajalo do različnih pogledov na nadaljnji razvoj kluba in predvsem delovanje prve ekipe. To je tudi glavni razlog za odločitev o prekinitvi sodelovanja. Obema se v svojem imenu in imenu kluba, zahvaljujem za korektno sodelovanje in jima želim veliko uspeha in več športne sreča na njunih prihodnjih izzivih.”

Do konca jesenskega dela bo ekipo vodil Dave McDonough, dosedanji drugi pomočnik trenerja, ki je v preteklosti Rafaelu Benitezu pomagal pri Valencii, Liverpoolu, s katerim je leta 2005 slavil v ligi prvakov, in Interju. V tem času se bodo Radomljani lotili izbire prihodnjega glavnega stratega, v tem obdobju pa bodo prevetrili tudiekipo in jo, v skladu s finančnimi zmožnostmi, skušali čim bolje pripravili za spomladanski del prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…