[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=453]

Zavrčani so se po dveh tekmah, kjer so osvojili le točko, znova vrnili na zmagovalna pota. Varovanci trenerja Viktorja Trenevskega so že v prvem polčasu Novomeščanom zabili tri zadetke in tako hitro odločili srečanje. Dvakrat je v polno meril Benko, ki je podal tudi za zadetek Kresingerja, vsi trije zadetki pa so padli po akciji in predložku iz leve strani igrišča, kjer sta gostom veliko težav povzročala aktivna Roj in Kelenc. Po zanimivem prvem polčasu, ki je bil poln priložnosti, smo v drugem polčasu videli manj poizkusov, domači so s potrpežljivo igro v obrambi nadzirali potek srečanja in pretili predvsem preko protinapadov. Gostje pa si z izjemo Kramarjevega poizkusa niso uspeli pripraviti priložnosti za znižanje zaostanka. Obe ekipi sta bili danes nekoliko oslabljeni, domači strateg Viktor Trenevski zaradi kartonov ni smel računati na Miho Kokola, Peter Murko pa je poškodovan. Poškodbe so krojile tudi sestavo gostujoče ekipe, saj je moral trener Sandi Bracovič ekipo sestaviti brez udarnih sil, Saše Ranića in Josipa Maroševića. V mirnem srečanju, z majhnim številom prekrškov, sodnik Jug je pokazal le en rumeni karton, so Zavrčani zasluženo osvojili tri točke, ki so jih vsaj začasno popeljale na tretje mesto, Krka ostaja deveta.


3′ – Do prvega poizkusa so prišli domačini, Kelenc je iz sredine poslal dolgo podajo do Roj, ki je utekel po levi strani, a sprožil preko vrat.
7′ – Zavrčani so še naprej nevarnejši, tokrat je skušal Benko pred golom poiskati Kresingerja, ki pa po podaji iz leve strani igrišča ni dobil žoge.
11′ – Tretji poizkus Zavrčanov, Šafarić je poizkušal iz 20 metrov, a streljal ob levi vratnici Obradovićevega gola.
16′ – Dolenjci so se tudi v Zavrču postavili precej defenzivno, saj so vsi razen Košnika postavljeni pred svojim golom, na robu kazenskega prostora.
16′ – Prvič so zapretili tudi nogometaši Krke, a je Fink odbil strel Ihbeisheha, ki je meril iz roba kazenskega prostora.
17′ – GOOOL! Zavrčani so povedli, po predložku Roja iz leve strani, je bil pred golom najvišji Benko, ki je z glavo matiral nemočnega Obradovića.
20′ – GOOOL! Domači so povišali vodstvo. Znova je predložek prišel iz leve strani igrišča, tokrat je podal Kelenc, na drugi vratnici je do strela prišel Benko, Obradović je žogo odbil, ta pa se je skotalila do Kresingerja, ki jo je ob zmedeni in neodločni obrambi gostov iz bližine potisnil v mrežo.
29′ – Po kotu je do strela prišel Cvijanović, a se je žoge dotaknil eden  od domačih branilcev, gostje so nato izvedli še dva kota, po tretjem kotu pa je iz 20 metrov visoko preko vrat sprožil Mojstrović.
30′ – Zavrčani se v zadnjih minutah pred svojim golom kar malce preveč poigravajo, a gostje še niso izkoristili teh napak.
33′ – Domači so preko hitrega Golubarja, ki je pretekel polovico igrišča, krenili v nevaren protinapad, a je Benko v zaključku napačno podal in domači so iztržili le kot, po katerem pa ni bilo nevarnosti za novomeška vrata.
37′ – Tokrat je bilo nevarno pred domačimi vrati, najprej je iz 5 metrov streljal Dežmar, a je Fink odbil, nato pa je skušal do odbitka priti Kramar, a je Fink pravočasno pokril žogo.
40 ‘ – Jug je pokazal prvi rumeni karton na tekmi, po prekršku nad Kelencem ga je prejel Ihbeisheh.
41′ – Po daljšem času so znova zapretili tudi domači, ki so izpeljali hiter protinapad, po podaji Benka pa je do zaključka prišel Kresinger, ki pa je iz 15 metrov meril preko vrat.
42′ – Minuto za priložnostjo domačih so zapretili gostje. Po dolgi podaji je do žoge prišel hitri Kramar, ki je skušal z lob udarcem iz roba kazenskega prostora presenetiti domačega vratarja, a streljal ob levi vratnici Finkovih vrat.
44’ – GOOOL! Razgiban zaključek prvega polčasa so s tretjim zadetkom kronali Zavrčani, znova je iz leve strani znova podal Kelenc, žoga je v mrežo zabil Benko, ki je bil natančen še drugič na današnjem obračunu.

46′ – Strateg gostov Bracič je pred začetkom drugega polčasa posegel po eni menjavi, v slačilnici je pustil Mojstrovića, namesto katerega je priložnost dobil Ejup.
52′ – Prvi nevarnejši poizkus v drugem polčasu. Do strela so prišli gostje, a je Kramar iz 15 metrov po podaji Košnika za las zgrešil okvir vrat.
54′ – Na nasprotni strani pa so si prvo pravo priložnost pripravili tudi domači. Kelenc je streljal iz kakšnih 20 metrov, a meril preko gola.
57′ – Prva menjava tudi v domači vrsti, kapetana S. Čeha je zamenjal Kurbus.
62′ – Zavrčani kljub visokemu vodstvu držijo pobudo tudi v drugem polčasu in iščejo še četrti zadetek, a so zaenkrat premalo natančni pri zadnjih podajah.
63′ – Na desni strani igrišča sta kombinirala Mihelič in Kurbus, ki je po tleh podal pred gol, a je pred Kresingerjem odbil Ivanković.
64′ – Medtem pa so gostje posegli še po drugi menjavi, Kastrevec je zamenjal Kramarja. Takoj po opravljeni menjavi pa je s strelom iz 20 metrov poizkusil še aktivni Kelenc.
65′ – Drugo menjavo pa je opravil tudi domači strateg Trenevski. Namesto Miheliča je v igro vstopil ljubljenec domačega občinstva Matjašič.
71′ – Bracič je posegel še po zadnji menjavi, Novosela je zamenjal Krcić.
74′ – V zadnjih minutah so sicer pobudo prevzeli gostje, a še niso uspeli priti do resnejše priložnosti. Domači pretirajo predvsem preko hitrih protinapadov.
75′ – Zadnja menjava na tekmi. Strelca dveh zadetkov Benka, ki je prejel glasen aplavz gledalcev, je zamenjal A. Čeh.
78′ – Zadnjih petnajst minut praktično nismo videli pravega strela. Poizkus Golubarja iz razdalje, ki je sicer streljal nad golom, je bil zato vseeno deležen aplavz iz tribun.
80′ – Znova je bil na delu Golubar, ki je iz leve strani ob golavtu preigral gostujoče branilce, a je Obradović s težavo uspel priti do žoge.
86′ – Tokrat je iz roba kazenskega prostora poizkušal Matjašič, a so gostje uspeli blokirati.
87′ – Domači so na levi strani zopet uprizorili nevarno akcijo, po predložku pa je bil pred golom najvišji Kresinger, ki pa je neuspešno meril proti daljši vratnici.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…