Sezona 2018/19 se zaključuje, edina dilema, ki je še ostala odprta, pa se bo razrešila na Fazaneriji, kjer se bosta za četrto mesto, mesto ki vodi v prvi krog kvalifikacij za Ligo Europa, v medsebojnem obračunu pomerili Mura in Celje.


Da Celje v peklenskem vzdušje Fazanerije, ki bo najverjetneje nabita do zadnjega kotička, cakat vse prej kot lahka naloga, je jasna. Nogometaši iz knežjega mesta za skok ja četrto mesto potrebujejo zmago, v nasprotem primeru se bodo evropske vozovnice razveselili Muraši, za katere bi bila uvrstitev v Evropo, zgolj leto po uvrstitvi med najboljše nogometne klube v Sloveniji, izjemen uspeh, a glede na prikazano tekom celotne sezone, povsem zasluženo.

Tudi Celjani so po klavrnem uvodu v sezono pokazali partije, ki so jih popeljale pred prag Evrope, a tudi na tokratnem najverjetneje ne bodo mogli računati na Požeg Vancaša, prvo violino moštva. Tudi Muraši imajo v zadnjih krogih nekak težav s sestavo moštva, sezono sta že nekaj krogov nazaj zaključila Čerimagić in najboljši vratar lige po izboru SPINS, Matko Obradović, zaradi kazni na podlagi rumenih kartonov pa je sezono zaključil tudi Klemen Šturm.

V letošnji sezoni so se sicer zmage dvakrat veselili varovanci Dušana Košiča, ki so prvo tekmo dobili po golu prej omenjenega Vancaša, prvi obračun na Fazaneriji pa je v korist Celja odločil otrok Mure, Mitja Lotrič. Muraši so zmago z 0:2 v Celju slavili aprila, ko sta v 1. in 4.minuti za ekspresno vodstvo in kasneje zmago zadela Kozar in Kouter.

V igri sta tako le dva scenarija, Celjani bi se z zmago izenačili na lestvici z Muro in bi se zaradi boljšega medsebojnega izkupička veselili poti v Evropo, ob remiju ali zmagi Mure pa bi Prrkmurci le potrdili pot v evropske kvalifikacije. Le to bi si Muraši lahko z remijem zagotovili že v Ljubljani, po tem ko so Celjani nepričakovano izgubili domače srečanje proti Rudarju, a številnih priložnosti niso uspeli pretopiti v zadetek.

Jutri, nekaj pred osmo uro zvečer bo tako znano, kdo bo še zadnji potnik  v Evropo iz naše najmočnejše lige. Dvoboj, ki poleg evropskih izkušenj zagotavlja za slovenske razmere tudi lepo denarno nagrado, bo glede na pomen, vsekakor ena od poslastic sezone. Bo Celjanom uspelo preživeti pekel Fazanerije ali pa bodo Muraši pred svojimi fanatičnimi navijači uspeli dodati piko na i uspešni sezoni in pripravili veselico v Murski Soboti? Vroče bo!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…