V vikendu, ki je pred nami, bo znova pestro tudi na zelenicah v 3. SNL sever. Šest tekem bo odigranih že v soboto, edina nedeljska pa bo na sporedu na celjskem Olimpu, domače moštvo Šampiona gosti nogometaše Šmarja pri Jelšah.


Tekma kroga bo nedvomno odigrana na Prevaljah, kjer pri igralcih Korotana gostuje druga ekipa Maribora, ki v šestih tekmah še ni oddala niti točke. Korotan, ki je v prejšnjem krogu izgubil na gostovanju v Podvincih, bo moral na tokratni tekmi pokazati boljšo predstavo, še posebej, če bodo želeli premagati odlično ekipo Maribor B. Tekma bo odigrana pod reflektorji, ob 18. uri, pred tekmo pa se poraja vprašanje, ali bodo prav Prevaljčani tisti, ki bodo Mariborčanom kot prvi uspeli odščipniti točke? Domačini bodo zagotovo naredili vse, da kot prvi v letošnji sezoni presenetijo Mariborčane.

V Rogatcu, gostujejo nogometaši iz Podvincev, ki so v prejšnjem krogu premagali neugodno ekipo Korotana. Dobro vzdušje in niz dobrih rezultatov bodo Podvinčani nedvomno želeli nadaljevati, a domačini, ki v letošnji sezoni nastopajo v dobri formi, želijo, da tri točke ostanejo doma. Tretja ekipa iz Radelj ob Dravi, ne bi smela imeti prevelikih problemov na gostovanju v Šentjurju. Domačini, ki v letošnji sezoni še niso osvojili niti točke, so sicer na čase prikazali solidno igro, in bodo skušali presenetiti favorizirane Radeljčane, a vendar, gostje bodo morali osvojiti celoten komplet točk, če želijo ostati pri vrhu razpredelnice.

V Lenartu gostijo nogometaše Fužinarja, ki so na presenečenje vseh v prejšnjem krogu v dvoboju z Mons Claudiusom osvojili le točko. Nogometaši Fužinarja, ki so na lestvici četrti, bodo v Lenartu morali pokazati boljšo igro, če želijo ohraniti priključek z vrhom lestvice. Za domačine, ki so s tremi točkami dvanajsti na lestvici, štejejo le točke, da se približajo tekmecem na lestvici. A Štajercem zagotovo ne bo lahko, saj so Ravenčani ob vijoličastih še edina neporažena ekipa lige. Ptujčani tokrat gostujejo v Slovenski Bistrici, domačini, ki so še brez točk v letošnjem prvenstvu, so pred zahtevno nalogo, saj bo težko presenetiti nogometaše ptujske Drave, saj so Ptujčani v zadnjih tekmah ujeli formo in so na lestvici prebili že do drugega mesta. Gostje so nesporni favoriti obračuna  in vse razen treh točk Ptujčanov, bi bilo veliko presenečenje.

Dravograjčani, ki so prejšnji petek izgubili v Mariboru, tokrat na  svojem stadionu gostijo nogometaše Malečnika , ki s šestimi točkami zasedajo enajsto mesto na lestvici. Dravograjčani so nedvomno v prednosti in bi za priključek k vrhu lestvice nujno potrebovali tri točke, v kar na Koroškem verjamemo in se jih tudi nadejajo.

Pari sedmega kroga 3. SNL sever:
MONS CLAUDIUS – PODVINCI
FOSILUM ŠENTJUR – RADLJE
AJDAS LENART – FUŽINAR
AHA EMMI BISTRICA – DRAVA PTUJ
KOROŠKA DRAVOGRAD – MALEČNIK (vse v soboto, ob 16:00)
KOROTAN PREVALJE – MARIBOR B (sobota, ob 18:00)
ŠAMPION – ŠMARJE PRI JELŠAH (nedelja, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…