Jutri se bosta v novogoriškem športnem parku srečali ekipi Gorice in Maribora. Obe moštvi tekom tedna nista počivali ampak sta v sredo odigrali srečanj. Goričani so gostovali v Kidričevem v povratni tekmi pokala in se z neodločenim izidom poslovili od tega tekmovanja, Mariborčani pa so v zaostali tekmi 20. Kroga PLTS gostovali v Kranju in domov odšli z novimi tremi točkami in veliko zmago 5:0.


Po slabšem startu v spomladanski del tekmovanja, ko so kar trikrat zapored izgubili, so se v nadaljevanju Goričani zbrali, in od takrat beležijo štiri tekme brez poraza od tega dva remija in dve zmagi, od katerih so zadnjo dosegli prav v prejšnjem prvenstvenem krogu, ko so se v »gosteh« veselili zmage proti Ankarančanom. V jutrišnji dvoboj proti Mariborčanom bodo krenili oslabljeni, saj bosta manjkala pordečela Uroš Celcer in Marko Tešija, igralca ki sta bila kaznovana na pokalni tekmi v Kidričevem. Tokratni nasprotnik sinje modrih bodo Mariborčani, ekipa proti kateri v tej sezoni še niso osvojili točke. Izpad iz pokalnega tekmovanja je vsekakor pustil določene posledice na ekipi Mirana Srebrniča, a vijoličasti prav gotovo predstavljajo velik izziv vsaki ekipi, tako da motiva domačemu moštvu prav gotovo ne bo primanjkovalo.

Potem, ko so podobno kot Goričani, po zimskem premoru v nadaljevanje prvenstva slabo štartali, so se vijoličasti v zadnjih srečanjih pobrali in nanizali dve zaporedni zmagi, ki tudi pred jutrišnjim srečanjem v Novi Gorici, daje dosti samozavesti za nadaljevanje tega niza. V kadru za tekmo ne bo že dalj časa poškodovanega Kassima Doumbie, prav tako pa bo odsoten Martin Milec, ki se je poškodoval na zadnjem domačem srečanju proti Celju. Na tem srečanju je eksplodiral Luka Zahović, ki je s »hat-trickom« odločil srečanje v korist vijoličastih, še dva zadetka pa je prispeval ob visoki zmagi v Kranju. Ob njem se je na tej tekmi izkazal še Jan Mlakar, ki je ob zadetku iz enajstmetrovke, še kar trikrat asistiral. Vsekakor dobre novice za Darka Milaniča, ki ima tako sladke skrbi, koga tokrat postaviti v napad.

Goričani so lepo zasidrani v sredini razpredelnice in nimajo nikakršnih skrbi, kvečjemu bi jih ugodna pomlad lahko pripeljala v boj za četrto mesto. Nasprotno je z Mariborčani, ki če se hočejo ohraniti v boju za naslov prvaka ne smejo popuščati in morajo nadaljevati v stilu zadnjih dveh tekem. Jim bo to uspelo tudi v mestu vrtnic ali pa bodo Goričani končno le odščipnili točke vijolicam?

Naš tip: 2

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…