Prvoligaški nogometni ples se že jutri nadaljuje s tremi tekmami 22. kroga PLTS. Kot prva bosta na velenjsko zelenico stopila domači Rudar in gostje iz Krškega, za katere bo, ob vseh odpovedih zaradi zimskih razmer, to sploh prva spomladanska tekma. Na medsebojnih tekmah v tej sezoni je izid poravnan, vsaka od ekip je namreč slavila po enkrat, obakrat pa smo videli gostujoči zmagi.


Knapi so tekom tedna že odigrali svoje prvo spomladansko srečanje. V Ljudskem vrtu so se pomerili z aktualnim prvakom Mariborom in najprej preko Tučića povedli, nato se znašli v zaostanku za gol, a v sami končnici dvoboja preko Radića izenačili ter se tako razveselili velike točke. Tokrat na domači zelenici pričakujejo Posavce, ki knapom na Stadionu ob jezeru nikakor ne ležijo, saj v dosedanjih prvoligaških srečanjih,  le-ti tokratne goste še niso premagali. Prenovljeno moštvo Marijana Pušnika, se je v Ljudskem vrtu, predvsem v fazi napada, izkazalo s kombinatorno igro, v kateri je prednjačil prišlek Šehić, ki je nekajkrat zelo lepo opozoril nase. Knapi se sicer nahajajo na četrtem mestu, za tretjimi Domžalami pa jih ločijo le štiri točke, tako da bi zmaga in s tem potrditev dobre igre v Ljudskem vrtu bila še kako dobrodošla.

Za Posavce bo, kot že rečeno, jutrišnje srečanje šele prvo v spomladanskem delu tekmovanja. V premoru je moštvo Krškega dobilo novega trenerja, le to je postal Alen Šćulac, v preteklosti stari znanec prvoligaških igrišč. Veliko spremembo je doživelo tudi moštvo, saj je ekipo zapustilo sedem igralcev, prišlo jih je pa kar deset. Kakršnakoli napoved pred jutrišnjo tekmo je zato skoraj nemogoča. Trener Šćulac v svojem debiju na klopi Krškega ne bo mogel računati na prvega strelca ekipe in tudi celotnega tekmovanja, Miljana Škrbića, kateri je zaradi poškodbe bil primoran izpustiti celotne priprave. Za domačo spletno stran je pričakovanja pred jutrišnjim srečanjem strnil kapetan Marko Krajcer: »Končno se tudi za nas začenja prvenstvo, ki smo ga že res nestrpno pričakovali. Odhajamo v Velenje, ki je pred dnevi remiziralo z Mariborom zato se zavedamo, da nas čaka vse prej kot lahko delo. Poznamo njihove dobre in slabše strani v igri in le-te bomo poskušali izkoristiti nam v prid. Z borbenostjo in taktično zrelostjo se lahko v Krško vrnemo s tremi točkami.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…