Ekipa Rudarja je tokrat na domačem terenu gostila ekipo Radomelj. Domačini so bili v zadnjih tekmah nekoliko slabši, saj so na štirih tekmah osvojili zgolj točko. Gostje so sezono pričeli slabo, a v nadaljevanju prvenstva so pokazali pravi obraz in v zadnjih treh krogih osvojili pet točk. V prvi tekmi v letošnji sezoni med današnjima nasprotnika se je tekma končala z zmago Velenjčanov z 1:2.


Tekmo so agresivneje in napadalneje pričeli domači nogometaši, ki so v prvih desetih minutah prišli do treh zrelih priložnosti, a je žoga vedno poletela mimo vrat. Tudi v nadaljevanju so domačini imeli vajeti v svojih rokah, gostje pa so svoje priložnosti poskušali izkoristiti iz protinapadov. V 22. minuti srečanja je že prišlo do prve menjave v vrstah Velenjčanov, saj se je Radujko poškodoval, namesto njega je v igro stopil Stjepanović. Le nekaj minut kasneje so domačini izvedli  prvo pravo akcijo na tekmi in prišli do vodstva. Po podaji z leve strani je Džinič odlično reagiral in vratarja Andriča premagal s strelom z glavo. Deset minut kasneje bi domačini lahko povečali vodstvo, a so bili ob zaključku nezbrani, saj gostje nikakor niso uspeli žoge izbiti iz svojega kazenskega prostora. Ob koncu prvega dela so gostje imeli vendarle dve lepi priložnosti, vendar niso zadeli.

Tudi v drugi del srečanja so domačini krenili napadalneje in izvedli nekaj nevarnih akcij. Nevarno je bilo tudi na drugi strani igrišča, ko je Avbelj pričel hiter protinapad, Vuk pa ob zaključku akcije ni bil dovolj zbran, da bi rezultat izenačil. V 69. minuti pa so domačini svoje vodstvo še povečali. Denis Klinar je ponovno podal z desne strani, slabo postavljeni Radomljani žoge niso uspeli izbiti iz svojega kazenskega prostora. Žoga je prišla do Dragana Jeliča, ki mu ni bilo težko zadeti praznih vrat. Radomljani so se po drugem zadetku vendarle zbrali in si pripravili nekaj nevarnih akcij, zadetka pa ni bilo. Sledilo je še nekaj nezanimivih minut, saj so oboji bili že pošteno izčrpani in so zgolj čakali na konec srečanja.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…