Eno od prizorišč zadnjega, 36. kroga, PLTS je tudi Velenje, kamor k domačemu Rudarju v goste prihajajo gostje iz Kranja. Tekma ne odloča o ničemer, saj sta ekipi že na svoji končnih mestih, Rudar, bo prvenstvo zaključil na sedmem, Triglav pa na osmem.


Knapi so v prejšnjem krogu v gosteh premagali lokalne sosede iz Celja, kar je tudi njihova edina zmaga v tej sezoni proti grofom. Pod oba zadetka se je podpisal Milan Tučić, ter tako svojo bero golov povečal na štirinajst. Ljubljančan, ki je dve leti nazaj gole tresel še v 3.SNL, je poleg Žige Škofleka in Rijada Kobiljara, najbolj zaslužen za pomladanski preporod knapov. Amir Sulejmanović, trener domačih, ki je tekom sezone zamenjal Marijana Pušnika, v zadnjem krogu ob že dalj časa poškodovanemu Aljažu Kreflu, ne bo mogel računati še na Roberta Pušaverja.

V prejšnjem krogu so se neposrednega obstanka v prvoligaškem tekmovanju razveselili v taboru Triglava, ki so si le tega zagotovili kljub visokem domačem porazu proti Domžalčanom. Tekma, ki se je odvijala na izredno zahtevnem igrišču, se je končala z zmago rumenih s 4:1, edini zadetek za domače pa je dosegel Gašper Udovič, potem ko je v 17. minuti izid poravnal na ena. Strateg orlov Dejan Dončić bo danes imel na voljo vse nogometaše, še posebej pod drobnogledom pa bo Luka Majcen, ki je še v boju za najboljšega strelca lige. Borbeni napadalec se je podpisal pod šestnajst zadetkov in le za enega zaostaja za trenutno vodilnim dvojcem Zahović, Kronaveter.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …