Nogometaši Rudarja se v 4.krogu veselijo prve zmage v letošnji sezoni, pi tem ko so pred domačimi gledalci po sijajnem začetku srečanja ugnali goste iz Murske Sobote, ki so zabeležili prvi poraz po povratku med elito, bilo je 3:2.


Muraši so v nasprotju s prejšnjim obračunom, ko so v 6. minuti povedli, tokrat slabo odprli dvoboj v Velenju, domači so ravno v 6. minuti izvajali prosti udarec povsem z roba igrišča, 30 metrov od gola, Anže Pišek je poslal predložek v sredino, a so gostujoči branilci ter predvsem Murin vratar Šafarič slabo ocenili let žoge, le ta je presenetila vse in končala v mreži Šafariča za vodstvo Rudarja. Muraši so, ponovno ob bučni podpori svojih navijačev zagospodarili na igrišču in zagospodarili na terenu, prvi je proti vratom gostiteljev sprožil Kouter v 11. minuti, a le minuto za tem je bilo že 2:0, nov hladen tuš za Sobočne. Hrubik, novinec v dresu Rudarja, je na levi strani zlomil Bobičanca in poslal predložek v sredino, kjer je glavo nastavil Milan Tučić in podvojil vodstvo. Za še 21-letnega Ljubljančana, ki bo čez dva dni praznoval rojstni dan, je bil to drugi zaporedni zadetek v prvenstvu. Muraši so nato še siloviteje pritisnili, preko Bobičanca imeli dve zreli priložnosti, mrežo pa je v 32. minuti iz roba kazenskega prostora zatresel Rok Sirk. Le šest minut kasneje je bil Pridigar po akciji Kousa in Sirka znova premagan, a je stranski sodnik ocenil, da je bil Sirk v prepovedanem položaju – vsekakor dvomljiva odločitev, zato pa je bila čista odločitev sodnikov v 44. minuti, ko je bil razveljavljen še drugi zadetek, pi predložku Šturma je mrežo zatresel Kouter, a bil pri tem v nedovoljenem položaju. V nadaljevanju smo spremljali podobno igro kot v prvem delu, Mura je gradila igro, bila nevarnejša, domači pa so zadevali. Po znova neprepričljivem posredovanju Šafariča je žogo proti vratom usmeril Pušaver, Dominik Radić je najprej zatresel prečko, v drugo pa žogo spravil v mrežo za novo lepo vodstvo Rudarja. Igra se je nato nekoliko umirila, v 69. minuti je bil blizu zadetku Sirk, a žoge ni uspel sprejeti po predložku z desne strani. V 80.minuti je v kazenskem prostoru nespretno posredoval Tučić, zrušil Šturma in Kajtazoviču ni preostalo drugega kot da pokaže na belo točko. Uspešen je bil Sirk in vlil nekaj upanja gostom, a ostalo je pri 3:2. Kmalu po drugem zadetku Mure bi sicer lahko padel še tretji, a je Karničnik iz slabih desetih metrov nastreljal Marošo, v 90. minuti pa Kouter prečko iz dvajsetih metrov. Zadnjo priložnost so imeli črno-beli v 92. minuti, a je po strelu Maruška s parado izjemno posredoval Pridigar.

Mura je bila sicer tekom srečanja nevarnejša, več pri žogi, napadalnejša, a zmaga zasluženo ostaja doma, varovanci Marijana Pušnika so izkoristili danes nezanesljivo obrambo Mure in prišli do dragocenih treh točk. Velenjčani bodo v naslednjem krogu gostovali v Kidričevem, medtem ko bo Mura v nedeljo na Fazaneriji pričakala Krško.

 

Rudar Velenje : Mura 3:2 (2:1)

Pišek 6`, Tučić 12`, Radić 54`; Sirk 32`, 81-11m

Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasilijević, Hrubik, Pišek, Solomun, Parfitt-Williams, Bolha, Tučić, Radić

Mura: Šafarić, Kous, Bošković, Peričić, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara, Kouter, Bobičanec, Sirk

Rudar Velenje : Mura 3:2 (2:1)

Pišek 6`, Tučić 12`, Radić 54`; Sirk 32`, 81-11m

Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasilijević, Hrubik, Pišek, Solomun, Parfitt-Williams, Bolha, Tučić, Radić

Mura: Šafarić, Kous, Bošković, Peričić, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara, Kouter, Bobičanec, Sirk

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …