Knapi so danes v svojem četrtem pripravljalnem srečanju prvič okusili grenkobo poraza. V Limbušu so se pomerili s hrvaškim prvoligašem Istro 1961 in izgubili z visokih 3:0. Visok poraz, ki pa nikakor ni realen odraz stanja na igrišču.


V prvem polčasu ni bilo pretirane akcija, ne na eni ne na drugi strani, igra je bolj kot ne potekala na sredini igrišča. Za malenkost podjetnejši v prvih 45 minutah so vseeno bili Istrani, ki so malo pred zaključkom prvega dela tudi zadeli. Badrov je prodrl pred velenjski gol, poslal predložek, kjer je našel nekdanjega knapa Bubalovića, ki je žogo preusmeril v gol.

V drugem polčasu smo večino časa gledali enosmerni promet proti golu Istre, a so bili Velenjčani kljub premoči, razen nekaj akcij, premalo konkretni v zaključku le teh. Najlepšo priložnost tekme so zapravili v 53. minuti ko je strel Pišeka iz bližine, vratar Istre z sijajnim refleksom ubranil. Tudi v 64. minuti je izenačenje preprečil vratar Ćorić, ko je ubranil strel Črnčiča iz neposredne bližine. Velenjčani so tako napadali, Istra pa je svoje priložnosti iskala v redkih protinapadih. Enega takih je izpeljala v 69. minuti, in ga preko Burića tudi uspešno zaključila. Po tem zadetku je sledilo več menjav na obeh straneh, tako da je tekma izgubila na tempu. Na koncu je to privedlo še do enega zadetka Istre, ko je le minuto pred zadnjim sodnikovim žvižgom Prelčec zadel za končnih 3:0.

RUDAR VELENJE 0:3 ISTRA 1961
Bubalović (43′), Burić (69′), Prelčec (89′)
Začetna postava: Radan, Kašnik, Črnčić, Vukliševič, Mužek, Bijol, Pišek, Novak, Trifkovič, Radić, Tučič. Igrali so še: Markovsky, Pljava, Bolha, Knezovič, Vasiljević, Bokalič, Čoralič, Šarič, Pušaver, Vizinger. Trener: Marijan Pušnik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…