Na praznično soboto, se z 29. krogom Prve lige Telekom Slovenije nadaljuje domače nogometno prvenstvo. V prvi tekmi kroga se bosta na stadionu Ob jezeru pomerila Rudar in Domžale.


Knapi so se iz gostovanje v štajerski prestolnici minuli vikend vrnili s porazom. Trenutno vodilna ekipa prvenstva je zeleno – črne namreč premagala s 3:1, edini zadetek za slednje pa je v 66. minuti dosegel Dominik Radić. Na tej tekmi sta bila s strani sodnika kaznovana Robert Pušaver in Leon Črnčič, ki bosta posledično srečanje proti rumeni družini morala izpustiti. Knapi so še vedno v borbi za neposredni obstanek v ligi, pred zadnjeuvrščenim Krškim imajo devet točk prednosti, pred Goričani, ki zasedajo mesto za njimi pa tri točke naskoka. Vsaka točka je za Velenjčane zelo pomembna, enako pa na situacijo na razpredelnici gledajo tudi jutrišnji gostje iz Domžal.

Rumeni so v edini prvoligaški tekmi na velikonočni ponedeljek v gosteh z 2:1 premagali Krčane, in se tako razveselili že dvanajste letošnje zmage. Zmagovita zadetka, sta že v prvem polčasu, prispevala Amadej Vetrih in Shamar Nicholson, ki je z desetim doseženim golom postal prvi strelec svoje ekipe. »Začenja se obdobje zgoščenega ritma tekem, kar je vsekakor dobrodošlo. Več tekem ko igraš, bolj si utečen in uigran. Hkrati se tekme odvijajo zelo hitro in je več možnosti za dokazovanje na igrišču, kar je vedno dobrodošlo. Ne skrbi me fizična pripravljenost, saj sem prepričan, da smo dobro pripravljeni. Zavedamo se, da bo ritem naporen, vendar v zadnjih osem prvoligaških srečanj vstopamo izjemno motivirani. Na zadnjih tekmah smo igrali dobro in tako bo potrebno nadaljevati v preostanku sezone. Boj za tretje mesto se zaostruje, da pa bi izpolnili zadani cilj, bo vsekakor potrebno nadaljevati z igro, ki se je v preteklosti že izkazala za uspešno. Prepričan sem, da bomo vsi dali vse od sebe in se na koncu kot ekipa veselili uspeha,« se napornega urnika, ki je pred nogometaši, veseli Slobodan Vuk. Podobno kot za domačine so točke pomembne tudi za Domžalčane, ki bijejo boj za tretje mesto na katerem se trenutno nahajajo, najbližje za njimi pa so Celjani s tremi točkami zaostanka, sledi pa Mura z štirimi. Na tekmi v Velenju bo v moštvu Simona Rožmana manjkal kaznovani Nermin Hodžić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…