Ezekiel Henty je v dresu Slovana iz Bratislave spet začel uživati v nogometu, lahko rečemo, da je v novem klubu naravnost zablestel. V novi sezoni na Slovaškem je na 26 tekmah zabil 14 golov. Je prvi strelec lige in nogometaš o katerem se trenutno najglasneje govori.


Pri Ekipi so povzeli intervju slovaškega Športa v katerem je Henty govoril o tem, kako ga je bivši agent izigral. Njegovega imena ni razkril, je pa povedal kako mu je nagajal pri prestopu iz Gorice v Olimpijo. “V Gorico sem odšel, ker sem želel spet uživati v nogometu, čeprav mi je agent trdil, da me želita tudi Sivasspor in Celtic. Toda želel sem igrati in ne trpeti na klopi. V Gorici sem bil zgolj šest mesecev, potem me je kupil znani slovenski klub Olimpija. A tedaj so se spet začele igrice tega agenta. Zame so se zanimali številni klubi, toda Gorica me je pravzaprav prodala, preden sem sploh izvedel za to. Trudil sem se, da bi spremenil stvari, a je bilo že prepozno. Na koncu bi se verjetno tako ali tako odločil za Olimpijo, toda razjezilo me je, ker so se stvari dogajale za mojim hrbtom. V tistem trenutku sem dokončno prekinil sodelovanje d tem pokvarjenim italijanskim agentom.”

Olimpija je leta 2016 za pet milijonov evrov Hentyja prodala Lokomotivi iz Moskve, sedaj pa za njegovo kariero skrbi nekdanji reprezentant Nigerije Stephen Makinwa. Glede omenjenega agenta je še dodal: “bil je edina oseba, ki sem jo poznal ob prihodu v Evropo. Zaupal sem mu, a sem bil naiven in slep. Ne bom govoril o podrobnostih, toda v pogodbi so bile po njegovi krivdi stvari, za katere sploh nisem vedel.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od L. P.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rok Hanžič: Lepo je videti, da nisi zadnji na lestvici, da si deveti ali osmi

Nogometaši Radomelj so si s torkovo zmago proti Bravu zagotovili pomembne točke v boju za …