V nedeljskem zgodnjem popoldnevu nas čaka obračun šestega in četrtega moštva Prve lige Telekom Slovenije. V Sežani v goste domačemu Taboru prihaja Mura iz Murske Sobote. Če bo srečanje vsaj malo podobno prvemu letošnjemu medsebojnemu, nas čaka zelo napeti dvoboj. Naj spomnimo prvo tekmo so na Fazaneriji Muraši dobili z minimalnih 1:0.


Sežanci, ki so zadnjo zmago dosegli štiri tekme nazaj, ko so doma visoko premagali Maribor, so znani kot moštvo, ki točke nabira predvsem na domačem terenu. Na stadionu Rajko Štofla, so namreč zbrali kar 16 točk od osvojenih sedemnajstih. V belem dresu blesti predvsem srbski napadalec Predrag Sikimić, ki svoje bogate izkušnje dobro unovčuje na slovenskih zelenicah in je nemalokrat bil že odločilni mož v sežanskih vrstah, bo tudi tokrat en glavnih adutov moštva Almirja Sulejmanovića. Visokorasli napadalec se trenutno z enajstimi doseženimi zadetki nahaja na drugem mestu lestvice strelcev.

Muraši so pred reprezentančnim premor šele drugič v tej sezoni igrišče zapuščali sklonjenih glav. Tudi v drugo je zanje bil usoden kidričevski Aluminij, ki je na Fazaneriji slavil z 2:4. Črno – beli so na srečanju kar dvakrat vodili, potem ko sta zadetka dosegla njihova najboljša strelca Amadej Maroša in Luka Bobičanec, a to ni pomagalo, saj so Kidričani v drugem polčasu še dvakrat premagali Matka Obradovića in tri točke odnesli v domačo šumo. Mura pridno zbira točke tudi v gosteh a tam niso tako uspešni kot doma, saj so ob dveh gostujočih zmagah še kar petkrat remizirali.

Obe moštvi igrata za pomembne točke. Domači za pobeg devetemu mestu, pred katerim imajo trenutno štiri točke prednosti, Muraši pa za priključitev k prvim trem mestom, za drugim in tretjeuvrščenim Mariborom namreč zaostajajo za tri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…