V Novi Gorici smo spremljali obračun dna prvenstvene lestvice. Tekma je bila zelo raztrgana, za gledalce zelo neprivlačna in z malo priložnostnimi. Še tiste redke, ki so se ponudile igralcem obeh moštev pa so ostale neizkoriščene. Tako so gostje iz Radomelj osvojili še svojo četrto točko v spomladanske delu, domači pa so na drugi strani prišli do prve spomladanske točke.


Goričani so sicer tekmo pričeli bolje, imeli več posesti nad žogo, a si pravih priložnosti niso priigrali skoraj celoten polčas. Radomljani so se osredotočali predvsem na protinapade, ki pa jim resnici na ljubo več ali manj niso uspevali. So pa imeli kljub temu v 11. minuti najlepšo priložnost v prvem polčasu. Po protinapadu in po predložku z leve strani igrišča je z bližine meril Stoiljković, a so domači žogo izbili iz gol črte. Vrtnice so si prvo malce resnejšo priložnost priigrale šele v 28. minuti, ko je po prostem strelu z glavo meril Martinović, a je žoga zletela mimo vratnice gostujočih vrat. Najlepšo priložnost za domačine pa je v 36. minuti zapravil Džuzdanović, ko je z desne strani kazenskega prostora meril v daljši kot gostujočih vrat, a zgrešil okvir vrat. To pa je bila zadnja priložnost v zelo skromnem prvem polčasu.

Tudi drugi polčas ni postregel z veliko boljšo predstavo, smo pa lahko videli dve lepi priložnosti na domači strani. Za domače je v prve četrt ure nadaljevanja dvakrat poizkušal Eleke, vendar je bil v obeh primerih od njega uspešnejši vratar Andrić. Za Radomljane je nato z roba kazenskega prostora poizkušal Stoiljković, a je Gallinetta žogo odbil v kot. Najlepši dve priložnosti na tekmi pa smo dočakali v razmiku dveh minut. Najprej je v 71. minuti poizkušal Majcen, ki je z roba kazenskega prostora meril v daljši vratarjev kot, na žalost domačih gledalcev pa zadel zgolj levo vratnico radomeljskega gola. Že v naslednji minuti pa je svojo drugo priložnost zapravil Džuzdanović. Po novem predložku z leve strani je ostal sam na drugi vratnici, kjer pa je slabo pomeril proti bližnji vratnici, sajje žoga zletela mimo gola. Do konca tekme so domačini na vse načine poizkušali priti do dragocene zmage, vendar do resnejših priložnosti vseeno niso prišli, so pa zato še enkrat več iz protinapada poizkušali gostje. Po prodoru je sprožil Đurković, domači čuvaj mreže se ni pustil premagati in ostalo je pri delitvi točk.

V zelo slabi tekmi so lahko veliko bolj s točko zadovoljni v gostujočem taboru, Goričani pa lahko obžalujejo dve zapravljeni priložnosti v drugem polčasu. Velja pa omeniti, da obe ekipi čaka še veliko dela z obstankom v ligi. Goričani naslednjo tekmo igrajo v Ljubljani, Radomljani pa bodo doma pričakali nogometaše Celja.

Avtor: Rok Fakin
Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…