V Ljudskem vrtu pričakujemo dvoboj še dveh neporaženih ekip, pomerili se bosta moštvi Maribora in Gorice. V prejšnji sezoni so vsa štiri medsebojna srečanja pripadala Štajercem, ki so ob tem svojo mrežo ohranili nedotaknjeno kar tri krat.


Tudi tokrat se v vlogi favorita nahajajo vijoličasti nogometaši, ki pa so med tednom po slabšem drugem polčasu izgubili v Glasgowu, zato bo zanimivo videti, če in kake posledice, je omenjeni poraz pustil na moštvu. Pričakujemo lahko, da bo v primerjavi s četrtkovo tekmo Darko Milanič premešal moštvo, ter igranje ponudil bolj spočitim igralcem. V zadnji prvenstveni tekmi so Mariborčani v gosteh s 5:2 odpravili Aluminij. Na tej tekmi sta blestela predvsem oba napadalca, Mešanović in Mlakar, ki bosta najverjetneje začela tudi jutrišnje srečanje.

Podobno kot Štajerci tudi Goričani še ne poznajo poraza. Potem ko so v uvodnem krogu doma premagali Olimpijo, so zatem nanizali še dva remija. V Celju so po zaostanku z 2:0, do konca srečanja izid uspeli poravnati, v zadnjem krogu pa so na domači zelenici po vodstvu 1:0, v drugem polčasu popustili in dopustili ekipi Triglava da je rezultat poravnala na ena.

V novogoriško ekipo se je iz Ljudskega vrta pred letošnjo sezono preselil Adis Hodžić, ter takoj zasedel mesto v prvi enajsterici. Motivacija mladega branilca bo zato jutri prav gotovo še posebej visoka. V moštvo Mirana Srebrniča se po krajši odsotnosti vrača branilec Tilen Kavčič, še vedno pa ne bo Alena Jogana, ki je zaradi poškodbe kolena odsoten že dalj časa.

Tekmo v Ljudskem vrtu, ki se bo začela v nedeljo ob 18.15, bo sodil Damir Skomina s pomočniki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…