Trideset kilometrov razdalje med Kranjem in Ljubljano, povratek domačih Orlov med elito, ter tri zaporedne zmage in všečna igra Ljubljančanov so predpostavke za pravi nogometni praznik v Kranju. Ekipi se dobro poznata, bogata je tudi zgodovina medsebojnih dvobojev. Zanimivo, zadnjo uradno medsebojno ligaško srečanja so v maju 2014, ob slovesu od Prve lige dobili Triglavani in razbili Olimpijo s 5:2, v celotni zgodovini prvoligaških obračunov pa so veliko uspešnejši Ljubljančani, ki so na 25 obračunih v 1. SNL dobili kar šestnajst tekem, Orli so slavili le na štirih srečanjih, seveda pa bi si želeli, da bi se ponovil rezultat zadnje medsebojne tekme.


Obe ekipi sta povsem različno vstopili v novo sezono. Medtem ko so kranjski Orli, ki so se po treh letih vrnili med elito, zbrali dve točki, so z izkupičkom in tudi igro lahko na drugi strani Ljubljančani izjemno zadovoljni, po treh tekmah so poleg Maribora še edini s polnim izkupičkom, impresivna pa je tudi strelska forma zmajev, ki so zadeli že devetkrat, mrežo pa na zadnjih dveh srečanjih ohranili nedotaknjeno. Nazadnje so v Stožicah padli Kidričani, ki so orožje položili že po dvajsetih minutah srečanja, ko so Ljubljančani na krilih Brkića, Abassa in Bajrića že v uvodnih minutah razblinili vse dvome o zmagovalcu. V taboru zmajev tudi tokrat še ne bo nared Andres Vombergar, ki ga muči lažja poškodba, še vedno pa v klubu čakajo tudi na dokumentacijo za registracijo, pričakovati pa je, se bo med osemnajsterico znašel tudi kdo od povratnikov po poškodbi. Issah Abass je zadel na vseh treh uvodnih preizkušnjah, zanimivo bo videti, ali se mu bo tudi tokrat uspelo vpisati med strelce. Igor Biščan s svojimi varovanci pričakuje v Kranju pričakuje še četrto zaporedno zmago.

Na drugi strani so varovanci Tončija Žlogarja, ki je v svoji bogati nogometni karieri oblekel tudi dres Olimpije, v pričakovanju rekordnega obiska gledalcev v kranjskem športnem parku. Triglavani so po nesrečnem porazu proti Mariboru nato v zadnjem krogu iztržili točko v Krškem, čeprav so praktično celoten polčas vodili. Med tednom so Kranjčani v lokalnem obračunu s 5:1 ugnali Savo, dva gola je prispeval Tilen Mlakar, ki je dobro predstavo prikazal že proti Krškemu. Največjo nevarnost za obrambo Olimpije bo predstavljal Matej Poplatnik, lanskoletni kralj strelcev v 2. SNL, ki je tudi že na prvih treh srečanjih dvakrat meril v polno. Čeprav Kranjčani priznavajo, da bodo v vlogi favorita gostje, pa sami ne mečejo puške v koruzo, še več, aktualni prvaki 2. SNL napovedujejo boj za prvo zmago v sezoni.  V vsakem primeru nas v Kranju danes čaka pravi nogometni praznik, upajmo, da bodo na svoj račun z zadetki prišli tudi gledalci.

Triglav Kranj  – Olimpija Ljubljana, ob 16:50

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…