Kot zadnja bosta na prvoligaško sceno v jesenskem delu sezone 2018/19 stopila Aluminij in Celje. Obeta se nam boj za tretje mesto, saj tretje in četrto uvrščeni ekipi, loči le točka.


Kidričani so prav gotovo največji hit letošnje jeseni. To so potrdili tudi v prejšnjem krogu, ko so doma s kar 6:2 odpihnili ljubljansko Olimpijo, ter nevede odprli pandorino skrinjico, ki je na plan postavila vse težave zmajev. Ekipa Oliverja Bogatinova na terenu deluje kompaktno, ob tem pa premore še širino, v kateri se odsotnost nosilca ali dveh ne pozna. V moštvu kadrovskih težav tokrat ni, tako da bodo vsi najboljši tudi na voljo. Tokrat se bodo že tretjič v tej sezoni pomerili s Celjani, s katerimi imajo v tej sezoni dobre izkušnje. V prvem krogu doma so jih premagali z 2:1, v gosteh v knežjem mestu pa odigrali 1:1.

Po gostovanju v Murski Soboti, čaka Celjane še drugo zaporedno gostovanje. Tudi tokrat jih čaka težka naloga, saj Kidričani v letošnji sezoni le stežka oddajajo domače točke. Seveda je podobno veljalo tudi pred gostovanjem v Murski Soboti, kjer pa so grofje z zadetkom Mitje Lotriča uspeli premagati borbene Prekmurce in vse tri točke odnesti domov. Tokrat bo naloga toliko težja saj so pred zadnjim gostovanjem ostali brez svojih dveh najboljših mož Rudija Požega Vancaša ter že omenjenega Lotriča. Oba sta v Prekmurju porumenela in s tem izpolnila kvoto kartonov, ki jima proti Aluminiju preprečuje igranje. »Aluminij je pokazal, da je izredno neugoden nasprotnik in ni slučajno na tretjem mestu. Vse bomo naredili, da bomo dostojen tekmec na zadnji jesenski tekmi,« se nevarnosti domačinov zaveda tudi Dušan Kosič, a kljub temu ostaja optimističen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …