Če bi še leto nazaj tekma med Domžalami in Celjem, štela kot derbi kroga, danes temu ni več tako. Potem ko je ob koncu jesenskega dela že kazalo da so se rumeni izvlekli iz krize, pa rezultati v pomladanskem delu govorijo drugače. Srečanje med omenjenima ekipama nas čaka danes ob 16.30 v Športnem parku v Domžalah, srečanje pa bo sodil naš najizkušenejši sodnik, Damir Skomina.


Domžalčani so tekom tedna izgubili še drugič v nadaljevanju sezone, in namesto da bi se približali zgornjemu delu lestvice, so padli na sedmo mesto, pred nehvaležnim devetim pa imajo vsega štiri točke naskoka. Kljub temu, da so v sredo v Sežani povedli, zadel je Vujadinović, se domači Tabor ni predal in je do konca srečanja izid preobrnil ter slavil z 2:1, ter tako še poglobil krizo rumenih. Andrej Razdrh, ki pred današnjo tekmo ne more računati na kaznovanega Ibričića, ter že dalj časa poškodovana Klemenčiča in Da Silvo, pred tekmo s Celjani pravi: »Celje je ekipa, ki je v pripravljalnem obdobju delovala najbolje, dobro pa stojijo tudi v prvenstvu. Brez poraza so že kar nekaj časa, veljajo za živahno moštvo, vendar mi imamo svoje načrte. Jasno je, da bomo poizkušali biti boljši, kot smo bili doslej. Imamo določene težave, ampak to je nekaj povsem normalnega, saj smo se tudi mi ponovno malce spremenili.«

Celjani se za razliko od Domžalčanov soočajo s precej slajšimi skrbmi. Nahajajo se na četrtem mestu prvoligaške razpredelnice, za prvo Olimpijo pa zaostajajo za vsega pet točk. Ob tem so zmaji tudi edina ekipa, ki ima za vsega gol, boljšo gol razliko. Med tednom so se grofje doma pomerili z Bravom, srečanje pa se je že tretjič v tej sezoni končalo z 2:2. Rumeno – modri, ki so kar dvakrat zaostajali, so proti koncu srečanja pritisnili na vrata Ljubljančanov a jim zmagovitega zadetka vseeno ni uspelo doseči. Tokrat jih čakajo Domžale, na katere imajo v tej sezoni lepe spomine, saj so obe medsebojni srečanji dobili. V mestu ob Kamniški Bistrici so slavili s kar 5:3, kar trikrat se je pod zadetek podpisal Luka Kerin, po enega pa sta dodala Dario Vizinger in Mitja Lotrič. Zanimivo, tudi takrat je srečanje sodil Damir Skomina.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…