V Domžalah sta se na tekmi 15. kroga pomerila istoimenski domačin in moštvo iz Kopra. Domači, ki suvereno vodijo na lestvici, so bili pred srečanjem v vlogi favorita, a tudi gostje v Domžale po skalpu Zavrča na gostovanje niso prišli z belo zastavo.


Začetek na stadionu ob Kamniški Bistrici je bil tokrat atomski. Že po minuti igre sta po podaji iz avta na robu kazenskega prostoru Kopra kombinirala in Aneff in Morel, slednji pa je z lepim strelom v zgornji desni kot Domžalčane kar malo nenadejano povedel v vodstvo. Kmalu za tem je imel lepo priložnost za povišanje vodstva še Parker, ki je za malo zgrešil podajo Janže, a je bil tako ali tako v prepovedanem položaju. Koprčani so v tem delu srečanja delovali nekako zmedeno in praktično niso uspeli povezati več podaj. Pritiska so se otresli šele po kakšnih desetih minutah, ko so prišli tudi do kota, a strel Delića še zdaleč ni bil nevaren. Igra se je nato umirila, domači so se vsaj delno zadovoljili z izidom, gostje iz obale pa enostavno niso želeli tvegati kaj več. Monotonijo je v 20. minuti nekoliko razbil Aneff, ki se je nenadoma odločil za strel iz razdalje, a je žoga zletela za malo mimo vrat. V drugi polovici prvega polčasa so se kanarčki le odprli, a kljub temu niso prišli niti do strela, kaj šele zadetka. Eno redkih omembe vrednih akcij je s slabo podajo prelahko zapravil Pučko, Guberac pa je iz prostega strela žogo zgolj podal vratarju Vidmarju. Pet minut pred koncem polčasa pa je Kopračnom le uspelo izvesti nevarno akcijo. Srečković je lepo podal z desne, Pučko pa je razmeroma sam pred golom streljal iz prve, a je žoga zletela visoko prek vrat. Na drugi strani je nenatančno meril še Parker, v podaljšku pa so ravbarji udarili še drugič. Iz kota je podal, Maksimović pa je s pomočjo gostujočega branilca Delića srečno zatresel mrežo. Domača publika je bila po polovici tekme lahko izredno zadovoljna z izidom, z igro morda malo manj, na drugi strani pa je bil strateg gostov Alen Ščulac upravičeno zaskrbljen.

Tudi drugi polčas so podobno kot prvega bolje začeli Domžalčani, gostujoči trener pa je nezadovoljen s potekom dogodkov v igro hitro poslal Črnigoja, nekoliko kasneje pa še Mitrovića. Ne eno ne drugo moštvo si v prvih desetih minutah sicer ni priigralo nobene priložnosti, nato pa je do strela prišel Morel, a je žoga letela bolj proti kotu kot golu. Nekaj minut kasneje pa so Koprčani prišli do izredne priložnosti, saj je Vidmar stekel iz vrat in zgrešil žogo, a Pučko darila ni izkoristil, žogo je po ne najboljšem strelu na golovi črti namreč izbil Skubic. Po več kot uri igre je bil to šele prvi strel gostov v okvir domačih vrat. Moštvo Kopra je sicer imelo žogo več v svoji posesti, a so Domžalčani s svojo značilno igro zopet odlično stali na terenu, tako da je gostujoča organizacija igre delovala povsem brezidejno, eno redkih hitrih akcij pa je z izbijanjem v kot dobro preprečil domači kapetan Skubic. V pomanjkanju zanimivih dogodkov lahko omenimo menjavo Maksimović – Kous, ki jo je četrt ure pred koncem srečanja opravil Elsner, ter poškodbo Mitrovića, ki je na igrišču zdržal vsega deset minut. Ob nesigurnem Hasiću so bili novemu zadetku bližje celo Domžalčani, a se je po zmedi v kazenskem prostoru za goste vse srečno razpletlo. Na drugi strani so bili gostje daleč od častnega zadetka, v dveh redkih priložnosti je Pučku najprej spodrsnilo, potem pa se je pred vrati še zapletel. Nasploh lahko rečemo, da kdor je danes zamudil drugi polčas, ni zamudil praktično ničesar. Tekma z vsega tremi streli v okvir vrat bo šla hitro v pozabo, pišejo pa se tri točke domačim. Te so povsem zaslužene, saj so varovanci Luke Elsnerja danes taktično nadigrali nasprotnika.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…