Dva kroga sta še ostala do konca Prve lige, poleg bitke za naslov prvaka pa je ena od osrednjih tem, kdo bo končal na zadnjem oziroma kdo se bo proti Dravi oziroma Nafti boril za obstanek med elito. Na devetem mestu so trenutno Kranjčani, ki imajo dve točki prednosti pred Ankaranom, a jih tokrat pred domačimi gledalci čaka težka naloga, saj v goste prihajajo Domžale. Varovanci Simona Rožmana so po visokem porazu proti Gorici in remiju z Mariborom znova našli zmagovalne tirnice ter slavili proti Aluminiju in Krškemu. Domžalčani so trdno zasidrani na tretje mesto prvenstvene lestvice, od borbe zna naslov prvaka so se tudi uradno poslovili, tako da jih čaka sproščen zaključek prvenstva, kljub vsemu pa srečanja v Kranju gotovo ne bodo jemali z levo roko. Triglav je v prejšnjem krogu doživel boleč poraz proti Aluminiju, a kljub vsemu se lahko pohvalijo z dobro formo v zadnjem mesecu, v zadnjih petih srečanjih so Gorenjci zabeležili tri zmage.


Vsa tri medsebojna srečanja so dobili rumeno-modri, s skupno gol razliko 10-2. Zanimivo bo videti tudi, kako uspešen bo na tokratnem obračunu Matej Poplatnik, lanskoletni kralj strelcev v 2.SNL se letos za strelsko krono bori tudi v Prvi ligi, kjer je skupaj z Marcosom Tavaresom s 16 zadetki na vrhu liste strelcev, z golom manj jima sledi Zahović. Poplatnik se je zadetka proti Domžalam že veselil, a so bili takrat Domžalčani boljši s kar 6:1. Na strani gostov je pričakovati, da bo v zadnjih dveh krogih priložnost ponujena tudi tistim nogometašem, ki so v zadnjem obdobju igrali manj.

Obe moštvi nimata težav s kaznovanimi igralci, tako bo sta oba trenerja imela na razpolago širok nabor igralcev. Kranjčani, ki bodo z enim očesom pogledovali na dvoboj v Gorici, bi si lahko ob jutrišnjem uspehu že zagotovili dodatne kvalifikacije, a ne glede na dejstvo, da so gostje rezultatsko razbremenjeni, bodo Domžalčani zelo trd oreh. Morda za Triglavane znova pretrd.

Naš tip: 2

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…