V zadnjem prvenstvenem krogu Velenjčani doma gostijo Triglav. Medtem, ko so knapi praktično že četrti, mesto jim uide le v primeru domačega poraza in obenem še zmage Gorice v Ljudskem vrtu, pa orle na devetem mestu zagotovo obdrži le gostujoča zmaga. V primeru da izgubijo ali igrajo neodločeno, niso odvisni le od sebe, ampak bi Kidričani v gosteh pri Ankaranu morali izvleči vsaj točko. Če pa se primeri da bi tako Primorci kot orli imeli na koncu enako število točk, bi zaradi boljšega medsebojnega izkupička v dodatne kvalifikacije šli prvi, Kranjčani pa bi se preselili v nižji rang tekmovanja.


Knapi so z letošnjo sezono lahko zadovoljni. Kljub temu, da jih čaka še ena tekma, pa bi se moral zgoditi mali čudež, da bi jim četrto mesto še ušlo iz rok. V primeru da ostanejo na mestu, ki ga držijo in da Olimpija v finalu pokala zmaga, pomeni da bodo v Šaleški dolini prihodnje leto gledali kvalifikacije za Ligo Evropa. Jutri doma pričakujejo Krajnčane proti katerim so letos dvakrat že zmagali, so pa bili poraženi na edini domači tekmi. Tudi v zadnjem času doma ne blestijo saj niso zmagali že polne štiri kroge, nazadnje jim je to uspelo v začetku aprila, ko so s 4:2 odpravili Aluminij. Marijan Pušnik pri sestavi moštva ne bo imel večjih problemov, poleg Davida Kašnika, ki je že nekaj krogov nazaj zaključil z letošnjo sezono, bo zaradi kaznovanosti manjkal še Jaka Bijol.

Za Kranjčane vse kalkulacije odpadejo, pred morebitnim izpadom jih zagotovo reši le zmaga. V nekdanjem Titovem mestu, so v tej sezoni enkrat že slavili in zakaj ne bi še drugič. Dokazali so že, da jim gostovanja v tej sezoni ležijo malenkost bolje, saj so iz njih prinesli točko več kot so jih osvojili doma. Siniša Brkić lahko bolj kot ne računa na vse igralce, še posebej pod drobnogledom bo Matej Poplatnik, s šestnajstimi zadetki najboljši strelec moštva, ki za trenutno prvim Zahovičem zaostaja za dva gola.

 

Naš tip: 2

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…