Še ena v nizu pomembnih prvoligaških tekem se bo odvila v Kranju, kjer se domači Triglav bori vsaj za dodatne kvalifikacije, gostje iz Celja pa hočejo ostati na četrtem mestu, ki ob ugodnem razpletu pokalnega finala še prinaša Evropo.


Orli so v prejšnjem krogu izgubili v Ljubljani, kjer pa realno gledano točk niti niso pričakovali. Drugače bo tokrat, čaka jih namreč nadvse pomemben dvoboj, kjer so točke nuja. Na roko jim je šel včerajšnji rezultat Ankarana, saj je slednji doma proti Krškemu le remiziral, kar pomeni, da bi Gorenjci z današnjo zmago Primorce dohiteli. Danes bodo gostili Celjane, proti katerim imajo v tej sezoni bolj kot ne slabe izkušnje. Še najbolje so jo odnesli v prvi medsebojni tekmi, ko so v knežjem mestu remizirali, obe naslednji tekmi pa so Celjani gladko dobili, najprej v gosteh z 2:0, nato pa še doma s 5:2. Proti Olimpiji je zaradi manjše poškodbe manjkal prvi strelec domačih, Matej Podplatnik, ki pa bo danes najverjetneje v moštvu, bo pa tekmo izpustil Gašper Udovič, ki je porumenel v prestolnici.

Celjani v gorenjsko prestolnico prihajajo po domačem remiju z Aluminijem, ki jim ga je priboril v tej sezoni izvrstni Požeg Vancaš, potem ko je po zaostanku z 1:2 zadel za končnih 2:2. Belokranjec bo tudi tokrat en od adutov čete Dušana Kosiča, z devetimi goli in šestimi asistencami, je v obeh kategorijah najučinkovitejši posameznik moštva. »Čaka nas zanimiva in zelo težka tekma. Vemo, kako težko je igrati v Kranju. Mislim, da bo Triglav pokazal veliko željo po obstanku, kot že v Ljubljani. Tudi sami imamo veliko željo, saj se želimo prebiti v Evropo. Ne bojimo se, igrati moramo svojo igro in iztržiti dober rezultat,« je pričakovanja pred današnjim dvobojem strnil prav Požeg Vancaš. Na gostujoči klopi bo zaradi kaznovanosti manjkal izkušeni vezist Nino Pungaršek, a je celjska klop dovolj dolga, da se to ne bi smelo preveč poznati.

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…