Prvoligaško nogometno  nedeljsko popoldne bosta s tekmo v Kranju odprli ekipi Triglava in Rudarja. Gre za dvoboj spodnjega dela lestvice, domači orli namreč zasedajo sedmo mesto, knapi iz Velenja pa so z le štiri osvojenimi točkami iz osmih srečanj prikovani na samem dnu lestvice.


V zadnji prvenstveni tekmi so Kranjčani presenetili v Domžalah, rumeno družino so po golih Gajića in Mlakarja premagali z 2:1, ter tako osvojili že osem točk, kar jih uvršča na trenutno sedmo mesto. Kot zanimivost naj omenimo, da so orli vseh osem točk v tej sezoni dosegli na gostovanjih, kar pomeni da doma ob treh odigranih tekmah, niso osvojili še nobene. Tekom tedna so kot zadnji odigrali pokalno srečanje v gosteh pri Olimpiji, in se navkljub dobri prikazani igri morali sprijazniti z izpadom, Ljubljančani so namreč bili boljši z 2:1. Danes bo v ekipi orlov manjkal kapetan in najboljši strelec moštva Luka Majcen, kar bo vsekakor manjši hendikep čete Dejana Dončiča.

Velenjčani še naprej nadaljujejo z ničnim izkupičkom srečanj, nazadnje so že četrtič zapored, če štejemo še pokalno tekmovanje pa petič, izgubili, nazadnje v šalesko – savinjskem dvoboju s Celjani. A tokrat povsem nezasluženo, saj so celo tekmo prevladovali in si ustvarili polno priložnosti, od tega so kar tri končale v okvirju vrat. Ker so s pokalnim tekmovanjem končali že prejšnji teden, so tokrat imeli cel teden časa za pripravo na Kranjčane, katere so prejšnjo sezono v gosteh obakrat premagali. »Kljub slabemu štartu v sezono, smo v klubu odločni, da to spremenimo. Na zadnjih tekmah smo si že ustvarjali več priložnosti, pa tudi pristop je bil boljši. Jutri nas čaka pomembna tekma v Kranju. Na težko tekmo s Triglavom smo se dobro pripravili, s pravim odnosom, željo in borbenostjo pa verjamemo, da bomo dosegli pozitiven rezultat,« ob stopnjevanju forme, tokrat boljši rezultat pričakuje vezist knapov, Leon Črnčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…