Pri severnih sosedih Avstrijcih, ki s spomladanskim delom sezone pričenjajo prihodnji vikend, so danes gostovali tudi nogometaši velenjskega Rudarja. Podobno kot Ljubljančani so tudi knapi doživeli visoko poraz, Wolfsberger AC je slavil s 4:1.


V začetni enajsterici moštvo iz koroškega Volšperka je srečanje pričel tudi naš Tadej Trdina, ki je tudi načel mrežo Matjaža Rozmana, potem ko je v četrti minuti izkoristil predložek z desne strani igrišča. Trdina in soigralci so v nadaljevanju zapravili še nekaj priložnosti, vodstvo domačih pa je v 34. minuti podaljšal Nemanja Rnić. Velenjčani so zaostanek uspeli znižati še pred odhodom na odmor, saj je bil v 43. minuti uspešen Ivan Firer, ki je zadel še na tretji pripravljalni tekmi zapored. V nadaljevanju pa so domači hitro zabili še dva zadetka in hitro potrdili zmago. Trdino je ob polčasu zamenjal novinec Oussale in v 50. minuti z glavo zadel za 3:1, šest minut kasneje pa je končni izid srečanja postavil Wernitznig.

WOLFSBERGER AC 4:1 RUDAR VELENJE
Trdina (4′), Rnić (34′), Oussale (50′), Wernitznig (56′); Firer (43′)
WAC: Kofler, Standfest, Hüttenbrenner, Rnic, Palla, Wernitznig, Seebacher, Zulj, Weber, Putsche, Trdina. Igrali so še: Berger, Drescher, Baldauf, Jacobo, Kerhe, Schwendiger, Seidl, Oussale. Trener: Dietmar Kühbauer.
Rudar: Rozman, Krefl, Bolha, Kašnik, Klinar, Stjepanović, Tolimir, Radujko, Kocić, Firer, Babić.  Igrali so še: Čretnik, Jahić, Gavranović, Lešnik. Trener: Jernej Javornik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…