Po štirih krogih nadaljevanja državnega prvenstva ni več moštev brez pomladanske zmage. Kot zadnji med deseterico prvoligašev so slast zmage okusili še Zavrčani. Haložani so, roko na srce, do zmage v gosteh pri Krčanih, ki so morali v četrti pomladanski tekmi državnega prvenstva priznati še drugi zaporedni poraz, prišli tudi s precej sreče.


Gostje so si tri točke priigrali s praktično edinim poizkusom na tekmi, ko se je pod pravi evrogol podpisal Lovro Cvek. Završki kapetan je žogo v visokem loku poslal čez domačega vratarja Marka Zalokarja in s strelom pod prečnik zadel za prvo pomladansko zmago. Posavci so v nadaljevanju obračuna krenili v lov na izenačenje, a kljub številnim priložnostim niso našli poti do završkega gola, kar je po tekmi obžaloval tudi domači strateg Tomaž Petrovič: “Tekma je bila z obeh strani izjemno agresivna in dinamična, v tem pogledu na zelo visokem nivoju. Je pa bilo zaradi tega precej manj lepote. Žal, prejeli smo evrogol, izjemen zadetek, igralcu se je žoga usedla na nogo. Našo ekipo lahko zgolj pohvalim, saj so fantje srčno borili. Imeli smo kup situacij, veliko lepših kot nasprotnik, zaslužili bi si, da bi šla žoga v gol. Ampak to je nogomet, moramo iti čez to. Še enkrat, fantom pohvale za borbo, žal danes nismo bili nagrajeni.”

Dobre volje so se v Haloze vračali nogometaši Zavrča, ki so se z deveto zmago sezone znova malce oddaljili od moštev v spodnjem domu ligaške razpredelnice: “Tekma je bila težka. V Krško smo prišli zmagati, na reprezentančni premor smo želeli z zmago, s katero bi se še lažje pripravljali na nadaljevanje sezone, ki ga želimo nadaljevati z zmagami.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

En komentar

 1. mali nogometas

  21. 3. 2016 na 09:25

  Saj tudi ni za pričakovat da si lahko za takšen način dela nagrajen.
  Krško je s tvojim načinom dela postala ekipa za afirmacijo nogometašev VETERANOV.
  Uspešno odstranjuješ mlade perspektivne igralce (pošiljaš jih na posojo ali pa jim ne daješ priložnosti).
  Kožarja sploh ne daš niti v kader, Jurečič je bil na pripravah z reprezentanco U21, ti pa si ga enostavno pozabil.
  Vezna linija z Urbančem deluje kot počasni posnetek, dodal si še Rusiča da ta počasnost ni tako očitna.
  S takšnim načinom uspešno rušiš ekipo s katero si ustvaril vse dosedanje rezultate.
  Me prav zanima kdo ti bo ostal za naslednjo sezono, glede na to da denarja NI.
  Le kje so obljube o jedru ekipe iz domačih igralcev?

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…