Medtem ko so vstopnice za Evropo že razdeljene, je borba za obstanek še odprta. Včerajšnje tekme neposrednih tekmecev v boju za osmo mesto so ponudile remije, tako da bo o potniku v dodatne kvalifikacije, če le-te seveda bodo, odločal zadnji krog. Kidričani so doma v tekmi proti Domžalam osvojili ‘le’ točko, kar pomeni, da bodo rešitev iskali v zadnjem krogu pri Olimpiji, medtem ko je Domžalam osvojena točka zadoščala za potrditev Evrope.


»Čestitam fantom za odigrano tekmo, v kateri nismo bili vrhunski, smo pa bili dovolj dobri za odgarano točko. Glede na zaključek ostalih tekem nam ta točka veliko pomeni. Drugače pa tekma ni bila lepa za pogledati, bila je trda, borbena, žal mi je edino dveh lepih priložnosti, ki ju nismo izkoristili, da bi se lahko še slajše veselili. Tekmo smo želeli imeti pod maksimalno kontrolo, brez pretiranega tveganja, saj je bilo v igri veliko. Razumem, da so fantje v krču, glede na to da smo tako blizu cilja, zato tudi igra ne steče, kot bi si sami želeli. V drugem polčasu smo vseeno šli v malo večje tveganje, si pripravili tri lepe priložnosti, a hkrati, kot je normalno, puščali malo več prostora. Neodločenega izida sem vesel, čeprav sem v že omenjenih priložnostih želel videti zadetek, da bi potem tekmo lahko mirneje pripeljali do konca,«je bil z razpletom zadovoljen Simon Rožman.

Ob zmagi Gorice nad Olimpijo, so Domžalčani zdrsnili na četrto mesto, a kljub temu za drugim, katerega si delijo Goričani in Ljubljančani, zaostajajo le za točko. Kakšni so cilji za konec? »V letošnji sezoni smo realizirali veliko ciljev, za kar sem izredno vesel. Tukaj je bilo recimo sedem transferjev, bila je všečna igra, podrli smo nekaj rekordov, se uspeli uvrstiti v Evropo, kar je bil iz tekmovalnega vidika tudi cilj. Že pred časom sem dejal, da je naš cilj drugo mesto in za to bomo naredili vse. Pred nami je še finale pokala, tako da še čakajo prave tekme. Upam, da se bomo na koncu veselili drugega mesta in osvojitve pokala,« je zaključil Simon Rožman, katerega varovanci bodo v zadnjem krogu na Ptuju gostili Celjani, potem pa v Kopru odigrali pokalni finale proti Olimpiji.

Slobodan Grubor, trener domačih, je bil zadovoljen z igro svojih varovancev ter tudi končnim razpletom: »Danes smo videli pravo prvenstveno tekmo z visokim tempom na obeh straneh. Zadovoljen sem z moško igro, ki jo je dopuščal eden najboljših sodnikov v Evropi, Damir Skomina. Čestitam svojim igralcem za tako igro in predstavo, saj v sedmih dneh ni lahko odigrati treh tekem na tako visokem nivoju, sploh glede na stil igre, ki ga gojimo. Vsaka ekipa je imela po eno dobro priložnost, tako da je na koncu remi tudi najbolj pravičen.«

Priložnost v domači ekipi je tokrat od prve minute dobil tudi mladi Dejan Petrovič, ki je takole pokomentiral razplet: »Bila je težka tekma. Oboji smo si prigarali nekaj priložnosti in tekma bi se lahko obrnila v katerokoli smer. Mislim, da smo osvojili zasluženo točko, ki nam na koncu lahko pomaga v borbi za obstanek. Odigrali smo, kot smo se dogovorili. Oboji smo potrebovali točke, oni za Evropo, mi za obstanek, zato tudi ni bilo prevelikega tveganja. Izšlo se je, kot se je, žal nam treh točk ni uspelo osvojiti, a zadovoljni smo tudi s točko.«

»Gremo po tri točke in upam, da si zagotovimo obstanek. Recept sicer že imamo, saj smo jih tu že premagali. Poskušali bomo odigrati podobno tekmo, saj lahko samo tako zmagamo,« je o zadnjem tekmi Kidričanov samozavestno dejal Petrovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…