Ni skrivnost, da velenjski klub do svojih nogometašev in trenerjev že nekaj mesecev ni poravnal vseh pogodbenih obveznosti. Posledica tega sta tudi odhoda Matica Žitka in Senada Jahića, ki sta se preselila na Poljsko oziroma v Iran. Zdaj bo velenjskim nogometašem na pomoč priskočil tudi Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije.


“Sindikat SPINS bo danes nakazal finančno posojilo v višini 30 tisoč evrov, s katerim se bodo stroški do igralcev in trenerjev vsaj delno pokrili. Omenjeni znesek predstavlja vsoto letnih članarin sindikatu SPINS, kar pomeni, da s to potezo slovenski nogometaši solidarnostno pomagajo svojim kolegom iz Velenja. Veliko oviro v tem trenutku vidimo tudi v statusu nogometašev, saj imajo aktiven status tako imenovanih s.p.-jev (op.p. samostojnih podjetnikov), s čimer so obsojeni na plačevanje visokih prispevkov državi, kljub nekajmesečnemu neizpolnjevanju pogodbenih obveznosti kluba,” je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik sindikata Dejan Stefanović. Kot so še zapisali na spletni strani SPINS, se je vodstvo Rudarja na včerajšnjem sestanku zavezalo, da bo klub do konca marca poravnal vse obveznosti do vseh zaposlenih in odvisnih oseb. Če se v velenjskem klubu ne bodo držali dogovora, Stefanović ne izključuje niti splošne stavke nogometašev 1. SNL.

Pri SPINS so danes opozorili tudi na “vse bolj perečo problematiko protiustavnih nadomestil, ki jih športna društva določajo ob prestopih športnikov v druga društva. Sporna nadomestila so nesprejemljiva predvsem, ko gre za športnike, ki nimajo podpisane profesionalne pogodbe s športnim društvom oziroma za klub nastopajo ljubiteljsko, s statusom amaterjev,” so zapisali na spletni strani SPINS, več o tem si lahko preberete na spletni strani sindikata.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…