Po reprezentančnem premoru pričakujemo še finiš jesenskega dela v Prvi ligi, že v uvodnem petkovem dvoboju pa se lahko nadejamo enemu od vrhuncev sezone, v Ljubljano k aktualnim prvakom prihaja Mura.


Čeprav sta Olimpija in Mura stara rivala, so si pred začetkom sezone le redki predstavljali, da bo tokratno srečanje poželo tako zanimanje. V Stožicah lahko kljub ne najbolj prijaznim vremenskim razmeram ter terminu pričakujemo izjemen obisk. Samo do današnjega poldneva je bilo prodanih že 7.000 vstopnic, številka gledalcev na srečanju pa bo najverjetneje še veliko višja. Razloga za izjemno zanimanje sta dva. Domača navijaška skupina bo na tokratnem srečanju tudi uradno praznovala častitljivih trideset let obstoja, drugi razlog pa tiči v fanatičnih navijačih Mure, ki v prestolnico prihajajo v izjemnem številu. Murskosoboški klub si je kot cilj zadal kar 2000 prodanih vstopnic. Čeprav se je zdela številka pretirana in nerealna, bo kot kaže Prekmurcev v metropoli le malenkost manj – že ti dve zgoraj omenjeni dejstvi sta sami po sebi razlog za spektakel, ki jih na slovenskih igriščih vidimo (pre)malo.
 
Ob tem ne gre spregledati, da sta obe ekipi v sijajni formi, nenazadnje gre za dvoboj drugo in tretjeuvrščene ekipe lige. Olimpija je, upoštevajoč vsa uradna srečanja, neporažena že petnajst zaporednih srečanj, ljubljanski strateg Zoran Barišić pa še “čaka” na prvi neuspeh ekipe pod njegovim vodstvom. Tudi Sobočani na drugi strani so se v drugem delu jeseni izjemno dvignili v formi, na zadnjih osmih srečanjih so si spodrsljaj privoščili le proti Krškemu, sicer pa skupno nanizali kar šest zmag, nazadnje je na Fazaneriji padla Gorica, mož odločitve je bil Rok Sirk. 
Sirka čaka na tokratnem srečanju še vzporedni dvoboj za najboljšega strelca prvenstva. Trenutno si vrh deli z Rokom Kronavetrom in zanimivo bo videti, ali bo kateri od njiju uspel na lestvici nadgraditi statistiko z novim zadetkom.
 
Štajerec v ljubljanskem dresu je enega od desetih zadetkov dosegel tudi septembra na Fazaneriji ob debiju Zorana Barišića, kjer so pred nabito polnim stadionom v Murski Soboti slavili Ljubljančani z 0:2, dvoboj pa je zaznamovala tudi nedosojena enajstmetrovka Damirja Skomine v korist Mure po evidentnem igranju z roko Ljubljančanov.
Obe ekipi imata nekaj težav s poškodbami. V taboru Olimpije je za nastop vprašljiv prvi vratar Aljaž Ivačič, ki je poškodovan zapustil reprezentančni zbor, poleg njega v kadru ne bi tudi Brkića. V prejšnjem tednu so šok doživeli tudi Sobočani, ki so do konca jesenskega dela izgubili enega od stebrov ekipe, Luko Bobičanca, kaznovanih nogometašev pa ekipi tokrat nimata.
V medsebojnih obračunih v Ljubljani prevladujejo nogometaši Olimpije. Zadnja zmaga Mure sega v leto 2004 ko so na kultnem bežigrajskem stadionu nazadnje ugnali Olimpijo, bilo je še pred propadom obeh klubov.
 
Iz zgoraj omenjenega je jasno, da nas čaka čisto pravi spektakel, ki jih slovenski nogomet še kako potrebuje. Lahko Ljubljančani upravičijo vlogo favorita in svojim Green Dragonsom pripravijo nepozabno darilo (darilo jim klub pripravlja tudi v obliki posebnega dresa, posvečenega navijaški skupini) ob njihovem jubileju, ali pa bomo priča črno-belemu rajanju sredi Ljubljane? Izjemno število gostujočih navijačev, ki prihaja v Stožice si seveda želi drugega.
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…