Nedeljsko popoldne bo nogometno pestro tudi v Velenju, kjer se bosta na stadionu ob Jezeru pomerili ekipi Rudarja in Mure. Velenjčani na zmago čakajo že ze dober mesec in bodo poizkusili presenetiti favorizirane Muraše.


Gostujoča zmaga v Ljubljani 19.9. v pokalnem obračunu je zadnja zmaga Velenjčanov, ki so v hudi krizi in se ob trenutnem razpletu zdijo najresnejši kandidat za izpad. Da v Velenju nekaj ni v najlepšem redu kaže tudi zadnji rezultat, ko jih je ravno Olimpija razbila s 6:0, ob slabih rezultatih pa šepa tudi igra. Proti Muri se zna poznati še odsotnost izkušenega Črnčiča, ki bo manjkal zaradi kartonov.

Za razliko od knapov so bili Sobočani aktivni že med tednom, v četrtek so proti Domžalam izgubili v prvi četrtfinalni tekmi pokala, a s 3:2 ohranili aktivni rezultat. V prejšnjem krogu so v prvenstvu remizirali proti Triglavu, za priključek k vrhu si spodrsljaja tokrat ne smejo privoščiti. Nekaj skrbi trenerju Šimundži povzročata poškodbi Šturma in Kouterja.

Prvo medsebojno letošnje srečanje so dobili Muraši, ki so z evrogolom Bobičanca načeli mrežo Rudarja, zmago pa je potrdil Maroša. Pristaši črno-belih proti takšnemu razpletu ne bi imeli nič proti tudi tokrat, a v lanski sezoni so bili v Velenju obakrat neuspešni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper v najpomembnejšo tekmo desetletja brez svojega trenerja

Po ponedeljkovem porazu je ekipa Kopra izgubila mesto na vrhu lestvice Prve Lige Telemach,…