Na Fazneriji smo videli še eno izjemno lepo kuliso ob domači zmagi Mure, ki se je veselila zmage z 1:0, strelec edinega zadetka je bil Rok Sirk, ki je zadel za zmago Mure, s katero so se Sobočani izenačili na tretjem mestu prvenstvene lestvice z Goričani. Srečanje je bilo ocenjeno kot srečanje visokega rizika, vse je bilo pripravljeni za spektakel na tribunah, domači navijači so v pričakovali tudi goste iz Gorice, ki so napovedali množičen obisk v središče Prekmurja, a je sektor za gostujoče navijače sameval. Ali so se ustrašili vročega vzdušja na Fazaneriji, ni znano.
 

Večji del prvega polčasa je minil brez resnejših priložnosti, več od igre so imeli Sobočani, ki pa žoge niso uspeli spraviti mimo strnjene obrambe Gorice. V  34. minuti smo videli do tistega trenutka najlepšo priložnost na srečanju, po še enem prodoru z leve strani je do žoge v kazneskem prostoru gostov prišel Sirk, ki je izjemno sprejel žogo, a meril preveč po sredini gostov, še eno priložnost je imel minito zatem Karničnik, a je bil Sorčan znova na mestu. Gostujoči vratar je bil še enkrat na mestu po strelu Kouterja v 41.minuti in žogo odbil v kot. Kot je odlično izvedel Šturm in našel domačega golgeterja, Roka Sirka, ki je žogo z glavo spravil mrežo Gorice za vodstvom domačih z 1:0, to je bil tudi izid polčasa, v katerem so prevladovali Muraši, gostje iz Primorske si niso pripravili nobene omembe vredne priložnosti.


 V nadaljevanju so pobudi prevzeli Goričani, a si resnejše priložnosti niso pripravili. Do najlepše priložnosti so gostje prišli v 78. minuti, ko je iz roba kazneskega prostora meril Osuji, a bil za las nenatančen. Na drugi strani je ob posredovanju Sorčana v kazenskem prostoru padel Sirk, a je sodniška piščalka znova ostala nema. 
 
Muro po reprezentančnem premoru čaka vroče gostovanje v Ljubljani, Gorica pa odhaja v Kidričevo

Mura : Gorica 1:0 (1:0)

Sirk 44`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…