Izjemno pomembna preizkušnja danes čaka tudi Radomljane in Krčane. V dvoboju začelja lestvice zmaga šteje dvojno za obe ekipi, gostitelji bi se z zmago vsaj malce približali devetemu mestu, Posavci pa bi se s tremi točkami vsaj do jutri malce oddaljili od devetega Aluminija, ki Krškemu diha za ovratnik.


Nasprotnika bosta v dvoboj, ki se bo pričel ob 18. uri, krenila oslabljena. Domači bodo pogrešali kapetana Igorja Barukčića, še nekoliko bolj oslabljeni bodo Krčani, ki so v Kidričevem ostali brez Marka Krajcerja, v tekmi s Celjem se je že v prvem polčasu poškodoval Dejan Urbanč, za nameček pa bosta srečanje 25. kroga izpustila še kaznovana Damjan Vuklišević in Filip Dangubić, ki je z devetimi zadetki daleč najboljši strelec krškega prvoligaša.

Za nameček se bo Krško predstavilo z novim trenerjem, presenetljivo odstavljenega Tomaža Petroviča je v začetku tedna nasledil Rok Zorko. “Teden je bil v znamenju odhoda našega prejšnjega trenerja Tomaža. Že v nedeljo sem od njega izvedel, da je to bila zadnja tekma z nami. Bilo mi je zelo hudo, da nas je zapustil. Tomaž je izvrsten trener, ki nas je vedno motiviral in nam povedal, kaj delamo narobe in kaj je potrebno popraviti, prav tako pa nas je znal tudi pohvaliti. Vesel sem, da sem ga spoznal in da me je treniral. Njegovo mestu je zasedel Rok Zorko in skupaj z njim smo se intenzivno začeli pripravljati na tekmo proti Radomljam. Verjamem, da bomo skupaj dosegli zastavljene cilje letošnje sezone,” poudarja Robert Pušaver.

Posojeni branilec Maribora dodaja, da bi Krčane v obračunu z Radomljami zadovoljile zgolj tri točke: “Zaradi slabega začetka pridobivanja točk v spomladanskem delu sezone bo ta tekma za nas še posebej pomembna. Na prvih tekmah smo si želeli iztržiti več, vendar se nam naše želje žal niso uresničile. Če bomo igrali tako kot v drugem polčasu proti Celjanom, napadalno, nam tri točke ne smejo pobegniti. Moramo zmagati in v Krško odnesti prve tri točke v spomladanskem delu. Remi ne pride v poštev. Moramo zadovoljiti naše želje in razveseliti naše navijače, kljub pomanjkanju kadra zaradi poškodb in rumenih kartonov.”

V posavskem prvoligašu so pred gostovanjem v Domžalah mobilizirali vse sile, saj bodo nogometaše v domžalskem Športnem parku spodbujala tudi navijaška skupina Nuclear Power Boys, člani katere si lahko zagotovijo brezplačen avtobusni prevoz. Kakšen bo debi Roka Zorko, nekdanjega nogometaša Krčanov in dolgoletnega vodje nogometne šole?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…