V eni od dveh sobotnih tekem nas v Celju čaka že 81. prvoligaški savinjsko – šaleški derbi. Statistika dosedanjih srečanj je malenkost v prid Celjanom, ki imajo vsega eno zmago več od knapov, in prav to so dosegli na prvem letošnjem srečanju, potem ko so z golom Lotriča slavili z 1:0.


 Celjani, ki so na zadnjem domačem srečanju visoko izgubili z Mariborčani, so krog kasneje na težkem gostovanju v Domžalah popravili vtis in se iz mesta ob Kamniški Bistrici vrnili s točko. Grofe je v vodstvo popeljal nekdanji knap Dario Vizinger, končni rezultat pa je postavil nekdanji član rumeno – modrih Matej Podlogar. Reprezentančni premor so Celjani izkoristili za medsebojno prijateljsko srečanje, pomerili sta se mešani enajsterici, edini zadetek na srečanju pa je v korist svoje ekipe prispeval Gašper Koritnik. Edini, ki je manjkal med reprezentančnim premorom je bil reprezentant Rudi Požeg Vancaš, ki pa je na tekmi proti Bolgariji dočakal svoje krstne reprezentančne minute, potem ko je v igro vstopil v 73. minuti srečanja.

Knapi so zadnje srečanje odigrali doma in po dobri predstavi proti Olimpiji igrišče vseeno zapuščali sklonjenih glav. Usoden je bil predvsem slab začetek, saj so ljubljanski nogometaši povedli že v 5. minuti srečanja, tik pred koncem prvega polčasa pa še povišali svojo prednost na dva. V nadaljevanju so se sicer vrnili v igro z izkoriščeno enajstmetrovko, za kaj več pa jim je zmanjkalo zbranosti. Tokrat na najkrajšem gostovanju, knape čaka še eno težko in borbeno srečanje, v katerem bodo kot že ničkolikokrat odločale malenkosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorenc odhaja, nove okrepitve že na poti v Fazanerijo

Ni se še polegel prah po koncu 31. sezone prve lige, ko so se že začela pojavljati različn…