Prvi šaleško – savinjski derbi v tej sezoni, se bo danes odvil v Velenju. Čaka nas derbi začelja, saj se obe ekipi nahajata prav na repu razpredelnice, domačini so na zadnjem, desetem mestu, Celjani pa so s točko naskoka  le mesto višje.


Velenjčanom v tej sezoni nikakor ne steče, na sedmih tekmah so zbrali vsega eno zmago in en remi, ob tem da so na zadnjih treh tekmah izgubili s skupno gol razliko 0:10, ter sredi tedna še izpadli iz pokalnega tekmovanja proti Muri, ki jih je premagala z 1:0. Nič kaj dobre novice pred današnjim srečanjem. Marijan Pušnik je v uvodnih krogih priložnost ponudil že kar 24 nogometašem, a prave kombinacije še nikakor ni na vidiku. Svoje so dodale tudi poškodbe, zaradi katerih kar nekaj časa ni bilo v pogonu najizkušenejših mož ekipe,  Trifkovića in Črnčiča.

Celjani na drugi strani, imajo zaenkrat zabeležena le dva poraza, a so še edina ekipa brez zmage. Nanizali so nekaj zanimivih rezultatov, med drugim so se iz Ljubljane in Maribora vrnili s po točko. Tudi igra ni vprašljiva, saj igrajo lepo na oko, ter si ob tem ustvarjajo tudi priložnosti, tako da je prva zmaga verjetno samo še vprašanje časa. Dvoboji z Velenjem so vselej borbeni in težki za napovedovanje izida. V zgodovini medsebojnih dvobojev imata obe ekipi, v doslej odigranih 79 tekmah, isto število zmag, kar samo še dodatno potrjuje da je na sosedskih derbijih vse možno, ter da je pred jutrišnjo tekmo vsaka napoved nehvaležna.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…